Zo zien je budgetproof outfits er duurder uit

Beauty & Mode door Maj

Je kan niet altijd al je geld uitgeven aan dure kleding, soms moeten we hierop nou eenmaal wat besparen. Dure kleding is namelijk niet onze eerste prioriteit, maar wel heel erg leuk om te hebben (of course). Ook gaat kleding met een hogere kwaliteit vaak langer mee, wat zich uiteindelijk dus weer loont in prijs doordat je er langer mee doet. Het is dan wel zo leuk om je budgetproof kleding er duurder uit te laten zien door bepaalde trucjes. Je hoeft namelijk niet altijd de hoofdprijs te betalen om er expensive uit te zien. Wij geven je een aantal handige tips mee, zodat je jouw kleding kan omtoveren tot luxe outfits!

1. Knopen of ritsen vervangen

Goedkopere kleding heeft vaak een heel ander kwaliteiten knopen of ritsen. Bij een naaiwinkeltje kun je voor een paar euro de plastic knopen vervangen voor chiquere knopen op bijvoorbeeld je jas. Dit geeft meteen een luxere uitstraling aan het kledingstuk.

2. Was niet te vaak

Probeer voorzichtig om te gaan met je kleding en zuinig te zijn op het wassen ervan. Bij goedkopere kleding is de kwaliteit van de stof vaak minder goed en gaat de stof sneller pillen. Gebruik liever een wasspray of laat het buiten even uitluchten voordat je hem weer bij de was gooit.

3. Luxe materialen

Synthetische stoffen komen vaak goedkoper over dan natuurlijke materialen. Je kunt dus beter gaan voor bijvoorbeeld suède, katoen of viscose dan voor polyester. Dit draagt lekkerder en oogt ook mooier.

4. Tweedehands kopen

Op Vinted of in andere tweedehands winkels kun je hele mooie items scoren voor een lagere prijs. Eigenlijk de perfecte oplossing als je duurdere items wilt aanschaffen voor een goedkopere prijs. Vintage kleding is meestal ook gemaakt van prachtige luxe materialen te koop voor een lage prijs.

5. Kleermaker

Als de fitting van het kledingstuk niet helemaal optimaal is, kun je deze langsbrengen bij de kleermaker. Hoe beter een kledingstuk aansluit, hoe duurder je outfit eruit ziet.

6. Schoonmaken

Zorg ervoor dat je schoenen, kleding en tassen altijd schoon zijn en er niet afgetrapt eruit zien. Dit geef meteen een goedkopere uitstraling. Je kunt ze dan beter even wegbrengen naar de schoen-of kleermaker.

7. Accessoires clean houden

Probeer niet te veel accessoires te dragen met allerlei aanhangsels, want dit laat je tas er wat goedkoper uitzien. Houd alles clean en rustig om je tas eruit te laten zien als een designer bag!