Zo maak je granola gemakkelijk zelf
Ben jij gek op granola als ontbijt? Dat snappen we helemaal. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens heel erg lekker. En je weet dat alles wat je zelf maakt nog beter smaakt. Daarom leggen wij je vandaag uit hoe je zelf granola kan maken voor een heerlijk ontbijt!
Granola maken
Eigenlijk is het heel erg simpel om zelf granola te maken. De basis van dit recept is havermout, maar verder kan je er eigenlijk van alles bij gooien. Denk aan verschillende noten en fruit. Experimenteer er dus vooral lekker op los. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan hebben wij een simpel recept voor je om je hierbij te helpen.
Ingrediënten
- 175 gram havermout
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram cranberry's
- 50 gram gemengde notel
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels maple syrup
- 2 eetlepels kokosolie
Zo maak je de granola
- Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
- Pak nu een kom en meng hier de havermout, noten en pompoenpitten in. Hierna voeg je ook de zonnebloemolie, maple syrup en kaneel toe. Meng de ingrediënten nu even snel door elkaar.
- Gebruik een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de mix over de plaat. Bak de granola nu in zo'n 15 minuten goudbruin. Roer halverwege even om.
- Voeg als laatste de cranberry's toe en je bent klaar!
Tip: Als je de granola in een goed afgesloten pot bewaard kan je het prima een paar weken bewaren.