7 tips die je motiveren om te beginnen met sporten

Lifestyle door Maj

Ondanks dat mensen vaak wel graag willen sporten, lukt dit niet door een gebrek aan motivatie of tijd. We bedenken daardoor vaak wel weer een smoesje om een sportsessie uit de weg te gaan; je voelt je energieloos, het is slecht weer of je agenda zit te vol. Toch is het belangrijk om een work-out te plannen, zodat je goed in je vel zit. Wij geven je 7 tips mee die je motiveren om te beginnen met sporten, let's go!

1. Motiveren kun je leren

Motiveer jezelf door al je sportdoelen op te schrijven. Als je een doel hebt behaald, verdien je een beloning. Schrijf bijvoorbeeld motiverende quotes op of hang thuis post-it's op. Zo krijg je net even dat extra zetje als geen zin hebt om te gaan sporten.

2. Sportkleding

Koop een leuke sportoutfit waar jij je lekker in voelt en trek deze ook gewoon in de ochtend al aan. Je ploft niet meer zo snel op de bank als je al helemaal ready bent om de deur uit te gaan.

3. Work-out vanaf huis

Soms is het heel fijn om na een lange werkdag lekker thuis te kunnen blijven en de deur niet meer uit te hoeven. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven en daarom is een home work-out een heel goed alternatief. Bekijk hier een aantal effectieve oefeningen voor thuis om toch lekker te kunnen sporten.

4. Variëren met oefeningen

Probeer af te wisselen qua oefeningen. De ene dag train je bijvoorbeeld armen en de andere dag billen. Zo blijft er een beetje afwisseling zitten in je sportsessies. Het blijft ook leuk om jezelf uit te dagen en steeds zwaardere gewichten te pakken, zo zie je ook dat je progressie boekt.

5. Gezond eten

Als je veel ongezond eet, heb je ook minder energie. Natuurlijk is het heerlijk om af en toe te snacken, maar een gezond voedingspatroon kan wel motiveren om ook te gaan sporten. Door veel vitamines te eten, voel je jezelf energieker en minder moe. Een goede stap dus als je ook fitter wilt worden!

6. Zet je work-outs in je agenda

Om smoesjes te voorkomen, is het handig om je work-outs in je agenda te zetten. Het plannen zal zeker zorgen voor meer motivatie om te gaan sporten, want je hebt een afspraak met jezelf die je dan ook na moet komen!

7. Maak het sporten leuker 

Maak het sporten leuker door een sport te kiezen die je leuk vindt, je favoriete muziek of podcast te draaien, te sporten met vrienden en leuke oefeningen te doen in de sportschool. Zo zie je het sporten minder als een martelgang, maar als iets leuks!