Dit is de makkelijkste manier om knoflook te pellen

Food door Chloe

Als er een ingrediënt is waar we geen genoeg van kunnen krijgen dan is het wel knoflook. Het maakt gerechten nog zo veel lekkerder. Het pellen ervan kan alleen nogal een gedoe zijn. Gelukkig hebben wij voor je uitgezocht hoe je dit sneller kan doen en wij vonden de makkelijkste manier om knoflook te pellen.

Knoflook pellen

Knoflook pellen kan een behoorlijk klusje zijn. Daarnaast vinden we het heerlijk door ons eten, maar dat onze handen nog dagenlang naar knoflook ruiken is toch wel een behoorlijk minpunt. Je zou hierdoor zelfs wel eens een keertje de knoflook over willen slaan. Gelukkig hoeft dat niet meer, want wij hebben de manier gevonden om super makkelijk knoflook te pellen.

Simpele manier

Goed, hoe doe je dit dan? Het antwoord zal je misschien verbazen, maar de magnetron is de oplossing voor het pellen van knoflookteentjes. De warmte doet het namelijk voor je. Doe de knoflookteentjes voor 10 tot 20 seconden in de magnetron en laat ze vervolgens afkoelen. Als je ze nu gaat pellen laat het velletje heel makkelijk los. Je hoeft het er dus niet meer af te pellen, want het valt als het ware van het knoflookteentje af.

Schudden maar

Heb je nou geen magnetron in huis? Ook dan is er een trucje waardoor het velletje makkelijk los laat. Doe de teentjes in een pan waar een deksel op kan. Even goed en hard schudden en je haalt de teentjes er zonder schil weer uit!