Zo ontvet je jouw pannen en potten op een duurzame manier

Life Hacks door Maj

Schoonmaken is niet altijd een even milieuvriendelijke klus. Je gebruikt al snel veel chemische producten, zoals chloor. Er bestaan wel schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn, maar er zijn ook handige alternatieven. Wij laten zien hoe je jouw pannen en potten schoon kunt maken op een duurzame manier!

Zo ontvet je jouw pannen en potten op een duurzame manier

En het geheim om je pannen en potten schoon te maken is... koffieprut! Yes, je leest het goed. Koffieprut zorgt ervoor dat de pannen, schalen en potten goed ontvet kunnen worden. Wrijf ze na het eten in met een beetje koffieprut en spoel ze goed af met water. Nu is alles weer blinkend schoon plus je hebt meteen de gootsteen ontvet. Dus gooi voortaan na het zetten van een bakkie niet meteen die prut weg, want die kan je nog goed hergebruiken!

Koffieprut

Koffieprut kun je voor veel meer doeleinden gebruiken. Koffie kan je bijvoorbeeld gebruiken als plantenvoeding, dit doet wonderen doordat het rijk is aan magnesium en kalium. Verder werkt het ook op beautygebied, want je kan zelf eye pads maken van koffie. Zet een kopje sterke koffie of thee en knip vervolgens de watjes door tweeën. Doorweek de watjes met de koffie of thee. Zet dit vervolgens in de avond in de koelkast, zodat je de eye pads de volgende ochtend voor 20 tot 30 minuten onder je oog kan leggen. Heerlijk verkoelend en het grootste voordeel: je zult er snel energiek uitzien door de cafeïne die een krimpend effect heeft op de bloedvaten rondom je ogen.