Summer ready: In deze materialen zweet je minder

Beauty & Mode door Maj

Bij warm weer trek je het liefst zo min mogelijk kleren aan. Toch is het juist slim om een luchtig kledingstuk te dragen, in plaats van heel weinig. Er zijn genoeg materialen die heel prettig aanvoelen. Eén tip die de meeste mensen vast al wel weten; ga vooral voor natuurlijke materialen. Wij sommen voor je op in welke materialen je minder zweet, thank us later!

1. Katoen

Katoen draagt heerlijk luchtig, omdat dit materiaal ademt. Hierdoor zweet je minder en is dit dus zeker een betere optie dan bijvoorbeeld polyester in de zomer. Ga voor een lekker wijde katoenen zomer jurk en je outfit is sweat proof.

2. Linnen

Linnen is tijdens de warme dagen de perfecte stof. Het is net als katoen een natuurlijk materiaal en voelt heel fijn aan. Linnen wordt gemaakt van vlas, een grassoort en is daardoor wel heel kreukgevoelig.

3. Hennep

De hennep vezel is hol, waardoor deze vezel zorgt voor een koele ventialie en goed isoleert. Heel prettig materiaal om met zomerse temperaturen te dragen.

4. Bamboe

Bamboe voelt heel verkoelend aan en is heel fijn materiaal voor mensen met een gevoelige huid. Je ruikt veel minder snel zweetgeuren, dus ideaal in de zomer!

5. Merinowol

Je zou het niet zeggen, maar merinowol is echt super materiaal met warm weer. Deze wol heeft dunne vezels en voelt daardoor luchtig aan. Ook absorbeert merinowol zweet en is het vochtafvoerend. Het perfecte materiaal dus om te dragen met hoge temperaturen!