Gek op de pornstar Martini? Zo maak je van deze cocktail een dessert
Dit recept is hemels als je dol bent op de Pornstar Martini. Het is namelijk niet de cocktail, maar een dessert geïnspireerd op dit heerlijke drankje. Wij laten je zien hoe je van de Pornstar Martini een dessert maakt, yum!
Dit heb je nodig voor 3 toetjes
Het is geen makkelijk en snel dessert, want je hebt best wat ingrediënten nodig. Heel leuk om mee aan de slag te gaan als je het leuk vindt om te bakken, maar houd er rekening mee dat het wel wat tijd kost.
Ingrediënten voor de passievruchtcurd
- 125 gram bevroren passievrucht
- Sap van een kwart limoen
- 87 gram suiker
- 75 gram roomboter
- 3 eidooiers
Ingrediënten voor de limoenmousse
- 125 ml slagroom
- 1 eiwit
- Rasp van 1limoen
- Sap van 1 limoen
- 4 gram vanillesuiker
- 0,5 blaadje gelatine
- 0,5 theelepel vanille-extract
Ingrediënten voor de passievrucht Romanoff
- 100 ml slagroom
- 2 passievruchten
- 12 gram suiker
- 1 shot wodka
- 50 ml Coolbest passievrucht
Ingrediënten voor meringue
- 2 eiwitten
- 20 gram poedersuiker
- 110 gram kristalsuiker
- 37 ml water
Zo maak je van de Pornstar Martini een dessert
Bereiding passievruchtcurd
Begin met het smelten van de roomboter, suiker, bevroren passievrucht en het limoensap in een bakje boven een pan met heet water. Als alles is gesmolten haal je de pan van het vuur en mix je met een garde het eigeel erdoorheen. Blijf mengen met de garde voor 15 minuutjes en als dikker is geworden kun je stoppen met mixen. Dek deze bak af en zet hem in de koeling.
Bereiding limoenmousse
Klop eerst de slagroom op. Daarna kan je het eiwit samen met de vanillesuiker opkloppen. Leg vervolgens een gelatineblaadje in koud water en laat dit werken. Ondertussen kan je de sap en rasp van de limoenen in een pannetje opwarmen zonder dat deze gaat koken. Doe het gelatineblaadje erbij en laat deze roerend smelten. Meng nu ook de slagroom, opgeklopte eiwitten en het limoenmengsel samen. Dek deze bak af en zet in de koeling voor 2 uurtjes.
Bereiding romanoff
Klop de slagroom met de suiker op en meng het vruchtvlees uit de passievruchten door de slagroom heen. Voeg nu de passievruchtsap en de wodka erdoorheen. Afdekken en koud laten worden in de koelkast.
Bereiding meringue
Verwarm eerst de oven voor op 100 graden. Klop de eiwitten stijf met poedersuiker. Doe water en suiker in een pan en warm dit op totdat de suiker smelt en het mengsel ongeveer 120 graden is. Nu kan je het mengsel uit de pan halen en de stijve eiwitten erdoorheen mixen voor enkele minuten. Doe deze mix in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat die even groot zijn als je serveerglas. Zet deze bakplaat voor 3 uur in de oven.
Nu je alle vier de stappen hebt doorlopen, kun je de serveerglazen vullen. Begin met ongeveer 2 laagjes passievruchtcurd. Hierover doe je 2 eetlepels limounmousse. Nu voeg je een laagje romanoff doe en je topt het dessert af met meringue. Kost even tijd, maar je hebt ook echt een heerlijk zomers dessert. Super leuk als je dol bent op bakken!