Zo creeër je een sunkissed make-up look in de zomer

Beauty & Mode door Maj

Het is weer zomer en dat betekent: een nieuwe make-up routine. In de zomer is het fijn om wat minder zware make-up te dragen en juist die sunkissed look te creeëren. Dus zeg maar bye bye tegen die full coverage make-up en hello tegen je glowy look!

1. CC-cream

Sla die dekkende foundation een keer over en laat je huid heerlijk luchten met een cc-cream. Het voelt minder zwaar op je huid aan en laat ook nog wat zonnestralen door. Ga met voorkeur wel voor een cream met SPF of breng voor deze stap nog zonnebrand aan. In de avond als je uiteten gaat is een foundation soms wel fijn, ga dan voor een variant met een glow om die sunkissed look te behouden.

2. Bronzer

Bronzer is natuurlijk een stap die niet overgeslagen kan worden in de zomer. Een cream bronzer zorgt voor meer glow in plaats van een poeder. Breng dit aan op je jukbeenderen, voorhoofd en kaaklijn. Blend dit uit met een kwast voor een mooie shape.

3. Liquid blush en highlighter

Wederom kan je beter gebruik maken van liquid varianten dan van poeder. Breng wat blush aan op je wangen en neus. Highlighter boven je blush en op het puntje van je neus, zo krijg je die echte summer glow!

4. Concealer

Nu is het tijd om wat concealer onder de ogen aan te brengen. Echt een kleine hoeveelheid, om net even een wat frissere blik te krijgen. Poeder de concealer vervolgens goed af, zodat het niet in de fijne lijntjes gaat zitten.

5. Ogen

Voor deze look hoef je niet te veel aan de ogen te doen. Breng wat bronzer aan in je arcadeboog en wat highlighter in de ooghoeken. Vervolgens kan je nog (bruine) mascara op doen, maar het is met warm weer ook heerlijk om zonder mascara de deur uit te gaan.

6. Lippen

De laatste stap zijn de lippen. Overdag kan je een mooie shiny gloss of lipolie aanbrengen, zodat ze goed gehydrateerd zijn. In de avond een mooie roze of nude kleur om je look helemaal af te maken.