6 tips voor lang en glanzend haar

Beauty & Mode door Maj

Glanzend haar betekent vaak ook gezond haar. Het laat je toch meer stralen en geeft een mooie glowy look. Extra handig: je kunt er zelf gewoon mee aan de slag gaan. Wij delen 6 tips voor lang en glanzend haar die alvast wonderen doen!

1. Je haar van binnenuit verzorgen

Glanzend haar heeft onder andere te maken met de haarschubben. Als ze gesloten zijn, kan het licht makkelijker weerkaatsen wat zorgt voor een mooie glans. Bij haar dat gezond is sluiten de schubben vanzelf. Toch heeft het ook veel te maken met wat je eet. Proteïnerijk voedsel wordt omgezet in keratine, wat weer zorgt voor glanzender haar. Ook ijzer en zink helpen bij de aanmaak van keratine. Verder zijn antioxidanten belangrijk om het haar te versterken.

2. Gebruik goede shampoo

Gebruik een natuurlijke shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Er bestaan ook speciale glansshampoos die je haar laten stralen.  Let er wel op dat je de shampoo goed uitspoelt, zodat er geen resten meer zijn achter zijn gelaten. Het beste is om dit te doen met lauw tot koud water, zodat de haarschubben worden gesloten.

3. Verzorging

Gebruik naast het wassen van je haar ook speciale haarverzorging, zoals conditioner of een haarmasker. Breng dit op de lengtes van je haar aan en spoel het goed uit. Verder werkt een special haarolie ook super goed om het zacht te maken.

4. De juiste haarborstel

Een hele goede tip: gebruik de juiste haarborstel. Sommige borstels kunnen je haar beschadigen en maken het juist dof. Een haarborstel met flexibele zachte pinnetjes zal beter zijn dan harde stugge pinnen. Verder is het verstandig om het haar niet te vaak te borstelen om beschadiging te voorkomen.

5. Heat protector

Warme stylingtools kunnen slecht zijn voor het haar, waardoor het er doffer uit komt te zien. Probeer hittetools zo min mogelijk te gebruiken en als je het wel doet: heat protector.

Leuke tip: je kunt je haar ook krullen met sokken!

6. Föhn met de wind mee

Laat de föhn van boven naar beneden blazen in de richting van de haarschubben. Na het föhnen nog even met koude lucht blazen om de haarschubben te sluiten en zeg maar hello tegen je glanzende haardos!