Met deze tips bescherm je gekleurd haar tegen de zon

Beauty & Mode door Chloe

Wanneer je gekleurd haar hebt, dan zal je ook meer tijd moeten besteden aan de verzorging. Al helemaal in de zomer, wanneer je haar veel te verduren krijgt. Wanneer de zon veel schijnt kan het namelijk zijn dat je haar verkleurd. Om dat te voorkomen hebben wij wat handige tips om je gekleurde haar te beschermen tegen de zon.

Bescherm gekleurd haar tegen de zon

Hoewel we ons allemaal massaal insmeren met zonnebrand om onze huid te beschermen, worden onze haren vaak vergeten. Dat terwijl ook je haar behoefte heeft aan wat extra bescherming. Al helemaal als het gekleurd is, is het van belang dat je je haar wat extra aandacht geeft.

Dek je hoofd af

De makkelijkste manier om je haar te beschermen tegen de zon is natuurlijk ervoor zorgen dat het zo min mogelijk in de zon komt. Dit kan je gemakkelijk doen met een petje of een goed. Daarnaast bescherm je op deze manier ook je hoofdhuid. Ook deze kan namelijk verbranden. Nog een voordeel: je gezicht is ook meteen beschermd en je hoeft geen zonnebril meer op. Ben jij niet zo van een pet of hoed? Dan kan je natuurlijk ook een sjaaltje in je haar knopen!

Was het niet te vaak

Als het warm is, dan wil je natuurlijk het liefst vaak je haar wassen. Door het zweten wordt het namelijk ook sneller vet. Toch kan je het maar beter niet te vaak doen. Je haar heeft namelijk al genoeg te verduren met de zon. Was het daarom maximaal twee tot drie keer per week.

Vermijd het zwembad

We snappen natuurlijk dat het heerlijk is om met warm weer een frisse duik in het zwembad te nemen, maar met geverfd haar is het niet zo handig. Als je blond haar hebt kan het zelfs groen uitslaan. Chloor is dus niet zo goed voor je haar en kan je beter vermijden.