Deze soort moisturizer past bij jouw huid

Beauty & Mode door Maj

Je gezicht hydrateren is een belangrijke stap in je skincare routine. Geef je huid een boost met een goede moisturizer en je krijgt meteen een mooie glow. Toch is het wel belangrijk om een formule en textuur moisturizer te kiezen die goed bij jouw huid past. Wij helpen je een handje en zetten alle huidtypes voor je op een rij!

1. Droge huid

Als je een droge huid hebt en vaak schilfertjes of roodheid hebt dan is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Ga voor een lichte en olievrije formule die diep doordringt in het huidoppervlak. Zorg voor een moisturizer die huid goed hydrateert en vooral een vochtboost geeft!

2. Vette huid

Glimt je huid snel en krijg je een vettig laagje over je gezicht heen? Dan heb je een vette huid. Om van dat glanzende laagje af te komen, kan je mattifiërende verzorging gebruiken. Toch is het wel belangrijk om je huid te blijven hydrateren, net als bij een droge huid. Ga alleen niet voor een te vette crème, dit laat een heel vet laagje achter op de huid.

3. Gemengde huid

Als je het lastig vindt om te bepalen of je huid droog of vettig is, heb je een gemengde huid. Eén voordeel; genoeg keuze in moisturizers. Ga voor een moisturizers die geschikt is voor alle types en wel een goede vochtbalans houdt.

4. Gevoelige huid

Heb je snel last van reacties op een nieuwe crème? Dan is het belangrijk om zachte verzorgingsproducten te nemen met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zeker dus niet te agressieve crèmes nemen met te veel voeding, dit kan irritatie veroorzaken.

5. Rijpere huid

Des te ouder we worden, des te droger onze huid wordt. Blijf goed je huid beschermen en kies voor een hydraterende verzorging speciaal gemaakt voor de rijpere huid. Je kan ook een product nemen waar collageen aan toegevoegd is, dit maak je namelijk steeds minder aan als je ouder wordt. Verder is het natuurlijk altijd een must om SPF te gebruiken, bij welk huidtype dan ook.