5 fouten die bijna iedereen maakt tijdens het opruimen

Life Hacks door Maj

Het kan zijn dat je zoveel spullen in huis hebt, dat je even geen overzicht meer hebt. Hierdoor krijg je het huis vaak niet goed genoeg georganiseerd. Door een aantal opruimfouten uit de weg te gaan en deze tips te volgen, wordt ontspullen een stukje makkelijker!

1. Eerst beginnen met indelen

Veel mensen beginnen tijdens de grote schoonmaak meteen met het netjes indelen van alle spullen. Toch is het eerst belangrijk om eerst door deze spullen heen te gaan en ook dingen weg te gooien die kapot zijn. Vraag jezelf af of je die spullen echt wilt houden en je ze ooit nog gaat gebruiken. Na het opruimen, hoef je veel minder in te delen en houd je meer ruimte over.

2. Te veel twijfelen

Veel mensen twijfelen enorm bij het opruimen, doordat ze geen afstand kunnen nemen van bepaalde items. Vraag jezelf af of je de spullen echt nog gaat gebruiken. Als je twijfelt over een item, zou dit waarschijnlijk altijd zo blijven. Het is dan soms beter om er iemand naders mee blij te maken.

3. Niet kritisch genoeg kijken tijdens het opruimen

Bij het opruimen moet je soms nou eenmaal streng voor jezelf zijn. Bedenk eerst hoe je zou willen dat het huis eruit ziet en bekijk dan vanuit een frisse blik welke spullen je weg gaat gooien. Gooi dingen weg die kapot en versleten zijn of probeer ze een tweede leven te geven.

4. Impulsaankopen

Impulsaankopen hebben we allemaal wel eens. Toch moet je echt oppassen hiermee, doordat je deze aankopen vaak niet optimaal gebruikt en je straks met allerlei extra troep zit. Probeer twee keer na te denken voordat je iets koopt en wacht anders een tijdje met het aanschaffen van nieuwe items.

5. Meteen ruimte maken voor nieuwe spullen

Na het organizen willen veel mensen meteen nieuwe items hiervoor in de plaats kopen. Toch werkt het niet zo en begon je juist met opruimen, omdat het al te vol was in huis. Als je meteen weer nieuwe spullen koopt, kun je over een maand weer beginnen aan de grote schoonmaak waardoor je in een visuele cirkel terecht komt. Less is more!

Bekijk hier nog meer handige lifehacks uitgeprobeerd door Welke.nl!