De leukste wijnproeverijen in Nederland

Food door Maj

Ben jij ook zo dol op wijn en kom je graag meer te weten over hoe wijn gemaakt wordt? Dan zijn deze zes prachtige wijnproeverij locaties wat voor jou. De perfecte activiteit in het weekend of in je vakantie. Wijnliefhebbers opgelet, want dit zijn de leukste wijnproeverijen in Nederland!

1. Apostelhoeve in Maastricht

Een stukje Frankrijk in Nederland: de Apostelhoeve in Maastricht. Deze prachtige plek vind je bovenop de Louwberg. Het is één van de  oudste en grootste wijndomeinen van Nederland.

2. Chateau Amsterdam

Bij Chateau Amsterdam vind je het vernieuwende concept: urban wine tasing. Je krijgt de kans om zeven verschillende wijnen te proeven en je wordt meegenomen in het proces van de lokaal geproduceerde wijnen. Een hele toffe ervaring!

 

3. Wijngaard St. Martinus in Vijlen

In het zuiden van Nederland liggen de wijngaarden van St. Martinus. Je krijgt hier een leuke rondleiding door de wijngaarden en wijnkelders. Natuurlijk kan je naderhand ook heerlijke wijnen en streekproducten proeven!

4. Wijngaard de Frysling in Friesland

Wijngaard de Frysling is een innovatief bedrijf dat duurzaamheid erg belangrijk vindt. Ze bestaan al sinds 1988 en (leuk feitje) waren de eerste rode wijnmakers in Nederland. Zeker het proberen waard!

5. Neleman in Utrecht

Bij Neleman in Utrecht zijn alle wijnen vegan en organisch. De wijnen zijn gemaakt van lokale druiven uit Valencia, hier kun je dus zeker heerlijke wijnen proeven!

6. Betuws Wijndomein in Erichem

Hier vind je ongeveer 7 hectare aan wijnen. Alles gebeurt hier met de hand en naast heerlijke wijnen wordt er ook verjus en non-alcoholisch mousserend druivensap gemaakt. Een geweldige ervaring!