Is er een verschil tussen azijn en schoonmaakazijn?

Wonen door Chloe

Azijn is een echt wondermiddeltje. Je krijgt er alles mee schoon, maar we gebruiken ook azijn voor het maken van een gerecht. Er zal dus wel een verschil in zitten, maar wat is dat dan precies?

Het verschil tussen azijn en schoonmaakazijn

Goed, je kan schoonmaakazijn dus perfect gebruiken voor het reinigen van verschillende oppervlakten, maar als je deze azijn ook over je salade gooit gaat het niet helemaal goed. Er zit dus wel degelijk een verschil in en wij leggen je precies uit wat dat is.

Schoonmaakazijn

De naam zegt het natuurlijk al, maar schoonmaakazijn is echt om mee schoon te maken. Omdat deze vorm van azijn op synthetische wijze geproduceerd wordt, bevat het ook veel meer azijnzuur. Je kan dit dus ook echt niet gebruiken in de keuken, tenzij je die natuurlijk een flinke schoonmaakbeurt wilt geven. Je kan azijn bijvoorbeeld heel goed gebruiken om nare geurtjes te verwijderen of je gootsteen te ontstoppen.

Natuurazijn

Gewone azijn wordt ook wel natuurazijn of witte azijn genoemd. Dit product ontstaat bij de gisting van wijn. Deze vorm van azijn kan je wel gewoon gebruiken om bijvoorbeeld een lekkere salade dressing te maken. Daarnaast kan je ook deze azijn gebruiken om schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan het ontkalken van je waterkoker of het reinigen van je vaatwasser.