De leukste zomerse woonaccessoires om je huis mee op te fleuren

Wonen door Maj

Als de zon schijnt, zijn we allemaal weer toe aan wat vrolijkheid. Zo ook in huis! In deze tijd van het jaar willen we ons huis laten stralen en zomerse elementen terug laten komen in het interieur. Laat die zomerboost maar komen, want dit zijn de leukste zomerse woonaccessoires om je huis mee op te fleuren.

1. Zomerse kleuren

Zomerse kleuren zijn eigenlijk de basis van een fris zomers huis. Denk aan mooie rustgevende pasteltinten of juist wat fellere kleuren. Gebruik deze kleuren als woonaccessoires of schilder een muur in deze kleur. Een prachtige verandering in huis!

2. Natuurlijke elementen

Breng de natuur in huis door planten, schelpen en natuurlijk materialen door te voeren in je interieur. Denk aan bamboe of houten meubels en decoratie met natuurlijke elementen.

3. Ontspanning in huis

De zomer vraagt natuurlijk ook om een stukje ontspanning. Zorg ervoor dat je een rustige leeshoek hebt in huis om te relaxen en creëer een fijne zithoek met loungemeubelen. Heerlijk om even met de beentjes omhoog te gaan!

4. Zomerse accenten en woonaccessoires

Geef je interieur een zomerse look door vrolijke woonaccessoires in huis te zetten of bijvoorbeeld een muur te behangen in een vrolijke kleur. Denk aan invloeden als zon, zee en strand. Dit kan al zorgen voor veel meer sfeer in huis!

5. Bloemen

Nu de zon weer begint te schijnen hebben we allemaal zin in wat meer vrolijkheid in huis. De bloemetjes kunnen weer op tafel en de deuren mogen weer open. Om een frisse touch te geven aan je interieur, zijn verse bloemen in je huis altijd een goed idee. Ga jij voor tulpen, de hyacint of bloesem op tafel?

6. De tuin summer proof maken

In de zomer ben je natuurlijk veel buiten te vinden. Als je een tuin hebt, is het lekker om deze weer even helemaal summer proof te maken. Plaats leuke bloemen in de tuin, haal de kussentjes naar buiten en zorg voor gezellige sfeerverlichting. Niks zo fijn als genieten van het zonnetje in je eigen achtertuin.