Hoe richt je budget-proof je huis in

Wonen door Maj

Of je nou een nieuw huis hebt of gewoon toe bent aan verandering in je interieur, af en toe is het heerlijk om je huis opnieuw in te richten. Als je niet een heel groot budget hebt, kan je ook zeker je huis mooi inrichten met wat minder. Een super leuke uitdaging, waar wij je bij gaan helpen!

1. Verander de details of hergebruik je meubels

Met de juiste accessoires kan je echt al een heel groot verschil maken. Houd het rustig, maar verander bijvoorbeeld de ruimte door een plant toe te voegen of de ruimte een andere indeling te geven. Verander de kussenhoezen of ga voor nieuwe deurknoppen, dit soort kleine aanpassingen kunnen al een hoop verschil maken.

2. Verf de muren

Als je toe bent aan een nieuw kleurbeeld in huis, kan je de muren een nieuw kleurtje geven. Het enige wat je hoeft te doen is een pot verf halen en je oude kleren aan te trekken! Ook kan je één muur een leuk behangetje geven voor een speels effect.

3. Muurdecoraties veranderen

Vervang bestaande muurdecoraties door nieuwe spiegels op te hangen of posters te veranderen. Wees creatief en ga vooral Pinterest af voor wat inspiratie. Je kan het ook persoonlijk maken door leuke foto's op te hangen of polaroids een plekje te geven in huis.

4. Ga zelf aan de slag

DIY ideeën zijn altijd leuk om budget-proof mee aan de slag te gaan. Maak de leukste accessoires of pimp je kasten op met een likje verf. Wees uniek en pak je kluskoffer er maar bij!

5. Kwaliteit boven kwantiteit

Less is more, probeer niet je huis vol te stampen met allerlei spullen. Het is fijner als je met wat minder begint en wel goede kwaliteit meubels hebt zodat deze ook langer meegaan. Probeer ruimtes multifunctioneel in te richten en houd het mooi clean.