Met deze tips geef je jouw slaapkamer een nieuwe look

Wonen door Maj

Soms is het heerlijk om even wat verandering toe te passen in je slaapkamer. Om nou meteen een heel nieuw interieur uit te zoeken is niet per se nodig, want je kan ook met je bestaande meubels een hele nieuwe look creëren en wij laten je zien hoe!

1. Nieuwe indeling in je slaapkamer

Een nieuwe indeling in je slaapkamer kan heel veel doen. Verander de plek van je bed eens en verplaats je kledingkast voor een nieuwe look aan je slaapkamer. Probeer de ruimte zo logisch en ruim mogelijk in te delen.

2. Muurdecoratie

Muurdecoratie kan je kamer een nieuw leven inblazen. Verander je posters, schilderijen of foto's op je slaapkamer. Ook leuk om polaroids op te hangen of Pinterest even af te struinen voor mooie beelden. Toch gehecht aan je foto's of posters? Verander dan de lijst om het beeld heen, dit kan ook al veel doen.

3. DIY

Ga zelf aan de slag door je nachtkastjes een nieuwe kleur te geven of bijvoorbeeld de deurknoppen van je kledingkast te vervangen. Er zijn genoeg leuke ideeën om je meubels een opknapbeurt te geven!

4. Accessoires toevoegen

Accessoires kunnen heel veel verschil maken, denk aan leuke kussens, kaarsen of een nieuw dekbed. Dit hoeft niet veel te kosten en kan toch heel veel doen voor je kamer.

5. Vintage 

Anno 2023 helemaal hip: vintage. Duik een aantal tweedehands woonwinkels in en ga opzoek naar de leukste parels voor een mooie prijs. Fijn voor je portemonnee en ook nog eens duurzaam! Verder kan je ook bezig gaan met upcycling. Maak van bestaande accessoires of meubels een nieuwe variant door deze helemaal te pimpen.

6. Planten

Een beetje groen kan je slaapkamer veel goeds toen. Zet een mooie plant neer of fleur de ruimte op met wat bloemen. Je zult merken dat dit veel doet voor je humeur en je interieur!