Waarom je dode kamerplanten zo snel mogelijk weg moet gooien

Wonen door Chloe

Ben jij iemand die dode kamerplanten veel te lang laat staan in de hoop dat je ze weer tot leven kan wekken? Dan kan je daar maar beter mee stoppen. Een dode plant is niet meer te redden en kan ook nog eens invloed hebben op je eigen gezondheid. Hoe dat precies zit leggen wij je hier uit.

Dode kamerplanten

Als je geen groene vingers hebt is de kans groot dat je regelmatig te maken hebt met dode kamerplanten. Hoewel je misschien nog hoopt dat er ergens leven in zit, kan je een dode plant het beste zo snel mogelijk weggooien. De University of Reading en de Royal Horicultural Society deden namelijk onderzoek naar het effect dat kamerplanten op ons hebben. En wat bleek? Het kan een behoorlijke invloed hebben op onze mentale gezondheid.

Planten en onze gezondheid

Zelf wordt je misschien ook wel heel vrolijk van planten in huis. Dat snappen wij als geen ander en dit bleek ook uit het onderzoek. Van planten krijgen we meer positieve energie. Dit geldt vooral voor planten die er mooi en vol uitzien. Het tegenovergestelde geldt namelijk voor planten die er ongezond uitzien of hangen. De proefpersonen die meededen aan het onderzoek ervaarden zelfs stress van dode kamerplanten. 

Verschillende planten

Kies dus vooral voor planten die jij makkelijk in leven kunt houden. Daarnaast kwam uit het onderzoek dat de Monstera en de treurvijg ons een positieve boost geven. Planten die je beter kunt vermijden zijn planten met strepen en stippen. Deze hebben namelijk weer een negatief effect op onze mentale gezondheid.