Handig: dit krijg je schoon met citroen

Life Hacks door Maj

Soms is een beetje citroen al goed om alles weer spic en span te krijgen in huis. Er zijn veel dingen die je kunt schoonmaken met behulp van deze citrusvrucht zonder dat je het waarschijnlijk weet. Wij zetten daarom de 5 makkelijkste schoonmaak hacks met citroen voor je op een rij.

1. Citroen als bleekmiddel

Naast je haren in de zomer lichter maken met citroen, kan je ook andere dingen bleken met dit wondermiddel. Denk aan zweetplekken in je witte blouse of tomatenvlekken. Verdeel een beetje citroensap over de vlek heen, even laten intrekken en de vlek is eruit! Super handig om dus altijd een citroentje in de koeling te hebben liggen. 

2. Kalkaanslag verwijderen met citroen

Snijd een citroen doormidden en wrijf met de opengesneden kant alle plekken in waar je kalkaanslag hebt. Laat dit een aantal minuten intrekken en spoel af met warm water voor een blinkende kraan.

3. Magnetron schoonmaken

Maak aangekoekte vlekken zacht met behulp van citroen. Zet voor vijf minuutjes een schaaltje met citroensap in de magnetron en poets de vlekken weg. Schoon is je magnetron!

4. Nare geuren laten verdwijnen

Gebruik citroen om nare geurtjes tegen te gaan. Dit kan je doen door een halve citroen in de koelkast te leggen en de citroen zal verder al het werk doen!

5. Kringen van de inductiekookplaat verwijderen

Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig om de kringen van je inductiekookplaat te verwijderen, natuurlijk citroen en een beetje baking soda. Snijd de citroen doormidden en bedek de citroen met baking soda door hem erin te dippen. Wrijf de kringen in met de citroen. Knijp daarna de citroen uit, zodat het sap op de kringen vrijkomt. Laat alles 15 minuten intrekken en je zult zien dat de kringen snel verleden tijd zijn.

Lees hier nog meer handige lifehacks uitgeprobeerd door Welke.nl!