De leukste weekendjes weg deze lente

Lifestyle door Maj

Zin om er deze lente even tussenuit te gaan en te genieten van de zon in Nederland? Ontdek de leukste plekken in Nederland en ga er lekker op uit! Maar wat zijn nou leuke plekken voor een weekendje weg in de lente? Wij hebben de leukste locaties gescout, dus pak maar vast je koffers.

1. Aan zee

Aan zee zit je in Nederland altijd goed. Heerlijk slenteren over de stranden, relaxen in het zand, je favoriete strandtent bezoeken en pootje baden. Ultiem genieten! Ga naar zeeland voor de mooiste uitgestrekte stranden, naar Scheveningen voor een bruisend badplaats bezoek en naar Zandvoort om te relaxen. Erg leuk om de Vrouwenpolder in Zeeland te bezoeken voor een paar ontspannende dagen uitwaaien aan zee. Daarnaast is de Vrouwenpolder een leuk dorpje om te bezoeken als je toch even onder de mensen wilt zijn. Ook de steden Domburg, Middelburg en de havenstad Vlissingen liggen in de buurt. Ideaal dus voor een paar ontspannen dagen weg.

2. Tiny house

Als je opzoek bent naar romantiek en gezelligheid, zijn tiny houses het perfecte idee! Coco's Buitenhuisje bijvoorbeeld is een echte must om te bezoeken als je richting de Veluwe wilt gaan. De omgeving is daadwerkelijk prachtig: je kan lekker gaan wandelen in het bos, zwemmen in het Veluwemeer of de karakteristieke Hanzesteden bezoeken. Ook het huisje zelf is erg gezellig met een warm en sfeervol interieur. Als je meer bent van avontuur, dan is dit huisje wat voor jou. Aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch, verscholen tussen wilgenbossen, vind je dit verborgen 'biobased' natuurhuisje in Werkendam. Ook wel genoemd: ‘cabin in the woods’. Het huisje is alleen te bereiken per fiets, kano of wandelschoenen. Echt voor de avonturiers onder ons! 

3. In het bos

Als je graag in de natuur bent, is een huisje in het bos perfect voor jou. Word wakker tussen de fluitende vogeltjes en midden in de frisse lucht. In de avond lekker buiten zitten bij een vuurkorf met marshmallows en overdag erop uit om te gaan wandelen in de bossen.

4. In de stad

Ben je dol op shoppen, leuke restaurantjes en het bezoeken van museums? Dan is een weekendje weg in de stad wat voor jou! In grotere steden als Amersfoort, Haarlem, maar ook in de Hanzesteden vind je de leukste winkeltjes en verstopte straatjes. Bezoek een leuk B&B of hotel en maak er een onvergetelijk weekend van!