Groene aanslag van je tegels verwijderen? Zo doe je dat

Wonen door Chloe

Ging jij laatst de tuin in om lekker in het zonnetje te zitten? Dan is de kans groot dat je meteen iets opviel: groene aanslag. Door het winterse weer ontstaat er al snel aanslag op je tegels. Iets waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wilt. Al helemaal nu het voorjaar echt begonnen is. Daarom vertellen wij je precies hoe je deze groene aanslag van je tegels kunt verwijderen.

Hogedrukspuit

Beschik je over een hogedrukspuit. Dan is dit vrijwel de makkelijkste manier om van de groene aanslag af te komen. Even de spuit op de tegels en je ziet het zo verdwijnen. Een heerlijk gevoel. Daarbij hoef je ook geen schadelijke middelen te gebruiken, want alleen water doet al het werk. Veel beter voor je tegels en natuurlijk het milieu.

Groene aanslag verwijderaar

Dit klinkt natuurlijk als een logische keuze. Je hebt het vast wel al in de winkels zien liggen. Zodra de winter voorbij is liggen de groene aanslag verwijderaars overal in de schappen. Het voordeel is dat je deze ook voor verschillende materialen hebt. Zo weet je dus zeker dat je je tegels niet beschadigt. 

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is zo'n wondermiddeltje dat je bijna overal wel voor kunt gebruiken. Niet zo gek dus dat je er ook groene aanslag mee van je tegels krijgt. Verdun het schoonmaakazijn 1 op 1 met wat water en verspreid het over je tegels. Hierna moet je wel even geduld hebben. Het moet namelijk wel een paar dagen intrekken. Doe dit dus in een week waar weinig tot geen neerslag valt. Hierna poets je het gemakkelijk schoon.

Strooizout

Dit middel wordt voornamelijk in de winter veel gebruikt. Mocht je dus nog wat over hebben kan je het ook gebruiken om je tegels mee te reinigen en groene aanslag te verwijderen. Naast strooizout kan je ook gewoon keukenzout gebruiken. Bestrooi de tegels ermee en de aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Gebruikt dit echter niet bij tegels met een coating. Hierdoor kan de toplaag namelijk beschadigen en de tegel verkleuren.