Sparen? Let dan op deze 5 uitgaven

Lifestyle door Lien

De lente is begonnen en dat betekent dat we weer kunnen terrassen, festivallen en allerlei dingen buiten gaan ondernemen. Maar eh, klein nadeel: die uitgaven lopen ineens toch wel op. Daarom is het verstandig om er de komende tijd wat meer op te letten. Door te besparen op déze uitgaven, houd je weer wat meer geld over.

Op deze uitgaven besparen

Even een koffie-to-go halen of niet bijhouden welke abonnementen je eigenlijk nog gebruikt: onopgemerkt vliegt het geld de deur uit. Deze en nog veel meer uitgaven kun je voorkomen en zo toch weer wat geld besparen.

Geen of minder fooi

Als jij een echte horeca-liefhebber bent weet je vast maar al te goed dat dit een dure hobby is. Helaas stijgen de prijzen in restaurants en cafés enorm. Zo wordt het natuurlijk nog moeilijker om te sparen. Indirect heeft dit ook invloed op hoeveel fooi je betaald, bijvoorbeeld als je de gewoonte hebt om altijd een bepaald percentage van de rekening als fooi aan te houden. Fooi geven is gebruikelijk en attent, maar zelf heb je dat geld natuurlijk ook hard nodig. Voor een keer kun je dit ook laten zitten. Het is net waar jij je goed bij voelt.

Korting pakken

Met name op verzorgingsproducten kun je een hoop besparen. Deze komen bijna allemaal eens in de zoveel tijd in de aanbieding. Is er een korting? Sla dan gelijk een aantal van deze producten in. Met zo’n voorraad ben je op de lange termijn goedkoper uit. En nog een tip: soms zijn mannenproducten goedkoper dan die voor vrouwen, zoals scheermesjes en deoderant. Nog een manier om slim wat geld te besparen.

Check je abonnementen

Die abbonnementen stapelen zich zo langzaamaan op. Je hebt er eentje om je favoriete films en series te kijken, muziek te kunnen luisteren, naar de sportschool te gaan en misschien nog wel een aantal. Misschien dat je sommige hiervan helemaal niet zo vaak gebruikt. Wat dat betreft is het natuurlijk weggegooid geld om dat abbo’tje te behouden. Dus: weg ermee. Even een kleine opruimsessie. Het kan ook fijn zijn om vaker buiten te gaan sporten of jezelf ertoe te zetten af en toe een boek te lezen in plaats van die ene serie te bingen. Soms zit besparen ‘m ook in je gewoontes.

Eten buiten de deur

Uiteten gaan is het allerleukste wat het is. Ook een kleine lunch meepakken bij een leuk café’tje of simpelweg eten afhalen is al top. Je hoeft niet zelf te ploeteren in de keuken en de vaatwasser daarna in te ruimen. Al dat werk kun je eventjes vermijden in ruil voor een paar centen. Voel je de behoefte om te besparen? Dan kan het vooral fijn zijn om op deze uitgaven te letten. Eten buiten de deur is enorm duur en de kosten lopen al gauw op. En wanneer je dan wel weer bij een leuk restaurantje reserveert voelt dat als een extra bijzondere, culinaire ervaring. Win-win.

Ok interessant: manieren om Bevrijdingsdag 2023 te vieren