Haar wassen? Bijna iedereen doet deze dingen verkeerd

Life Hacks door Lien

Je haar met liefde verzorgen is natuurlijk een topprioriteit. Een kast vol verzorgingsproducten en allerlei haartools beloven ons shiny, volle lokken. Iets wat veel invloed heeft op het uiterlijk en de gezondheid van je haar, is hoe je het wast. Je kunt hiermee zowel schade aanrichten of juist het haar ondersteunen. Dat laatste willen we natuurlijk. Lees hier hoe je de meest gemaakte fouten tijdens het wassen kunt voorkomen.

Haar wassen

Je haar wassen is een belangrijk onderdeel van je verzorgingsroutine. Misschien heb je zelfs wel een heel schema en was je je haar het liefst op vaste dagen vanwege de gelegenheid die je die volgende dag gepland hebt staan. Het laatste wat je wilt is je haar verkeerd behandelen. En laat dat nou vaak gebeuren tijdens het wassen. De manier waarop, hoeveelheid en producten kunnen enorm veel invloed hebben op hoe je lokken eruit komen te zien. Dus, het is de hoogste tijd om dat wassen eens goed onder de loep te nemen. Zo voorkom je pluis, gespleten punten en een geïrriteerde of vette hoofdhuid. In plaats daarvan maak je plaats voor glanzende lokken met kracht en gezonde puntjes. Misschien dat je die ene hittestylingtool dan toch ineens niet meer nodig blijkt hebben. Lees hieronder welke foutjes je zoal wilt vermijden tijdens je haarverzorgingsmomentje.

Foutjes om te vermijden

Je haar iedere dag wassen is allesbehalve goed voor je lokken. Door vet haar denk je dat het vaker gewassen moet worden, maar niets is minder waar. Juist als je dit te vaak doet wordt het sneller vet. Probeer daarom af te bouwen en het te minimaliseren naar twee keer in de week. Als je snel last hebt van een vette hoofdhuid, kun je droogshampoo gebruiken of je haar omhoog dragen in een elastiekje. Zo kom je wat makkelijker door die eerste fase heen. Daarna is je haar aan deze nieuwe routine gewend geraakt en zal die vetheid weer verminderen.

Masseer shampoo vooral in op je haar en niet te veel op je hoofdhuid zelf. Doe je dit erg grondig op je huid, dan stimuleer je juist de aanmaak van talg. Hierdoor kan je haar sneller vet worden en dat wil je natuurlijk niet. Dus zoveel mogelijk op je haar blijven is het best. Inmasseren is wel belangrijk, anders kan het product z’n werk niet goed doen. Als je snel last hebt van vettigheid en die aanmaak van talg niet wilt stimuleren, dan kies je het best voor een shampoo die bij jouw haartype past.

Ook interessant: luie manieren om iedere dag calorieën te verbranden