De mooiste lampen om je interieur mee te verrijken

Wonen door Maj

Goed licht is een belangrijk aspect in je huis. Een mooie lamp kan wonderen doen voor je interieur, alleen voor welke kleur, vorm of materiaal moet je nou gaan? Dit zijn de mooiste lampen om je interieur mee te verrijken.

1. Bamboe of rotan lampen

De natuurlijke bohemien stijl zien we al een tijd voorbij komen in menig interieur. Licht hout, rotan stoelen en veel aardetinten. Nu ook in de lampen kan je deze stijl gaan verwerken, door voor een bamboe of een rotan lamp te gaan. Laat de exotische sferen terugkomen in de verlichting en je huis zal zeker stralen!

2. Metalen lampen

Niet alleen in de mode, maar ook in het interieur komt metaal steeds meer terug. Denk aan lampen van brons, goud of koper. Het geeft een luxe uitstraling en een hotel chique look aan je huis.

3. Glazen lampen

Lampen van glas blijf je steeds meer terug zien komen. Van glazen hanglampen tot aan kroonluchters, het mag en kan allemaal. Naast de transparante varianten, mag ook het glas een opvallende kleur hebben. Ga voor een toffe statement lamp in een gewaagde kleur voor een echte eyecatcher in je interieur. 

4. Vintage lampen

De vintage trend is al een tijdje aanwezig in ons interieur, maar ook op het gebied van verlichting komen de vintage lampen terug. Ga in jouw favoriete vintage store of kringloop opzoek naar de perfecte paren. Denk aan lampen met bloemen, messing lampen of grote glazen bollen. 

5. Papieren lampen

De papierenlamp is nu echt een opkomst aan het maken. Papieren lampionnen of organische vormen doen het heel goed in je interieur. Door het papier om de lamp heen, krijg je echt een bepaalde sfeerverlichting die je huis meteen gezellig maakt!