Manieren om Bevrijdingsdag 2023 te vieren

Lifestyle door Lien

Met Koningsdag in het vooruitzicht komt ook Bevrijdingsdag er alweer aan. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om plannen te maken. Er is genoeg te doen op 5 mei: van de leukste concerten tot de meest sfeervolle festivals. Inspiratie opdoen? Lees dan hieronder meer over hoe je deze bijzondere dag kunt gaan invullen.

Bevrijdingsdag

Dit jaar is het 78 jaar geleden dat we bevrijd werden en op 5 mei vieren we dan ook de vrijheid. Velen doen dit het liefst in de vorm van het bezoeken van bevrijdingsfestivals en concerten. Er is geen betere plek om feest te vieren, toch? Als het weer dan ook nog eens mee zit, is dat het recept voor een perfecte lentedag. Niet iedereen is vrij op 5 mei, ondanks dat dit wel een officiële feestdag is. Het kan dan ook zo zijn dat jij of je vrienden en vriendinnen op deze dag wel werken. Gelukkig kun je ook in de avond nog een feestje bouwen.

Festivals en concerten

Op Bevrijdingsdag worden er in het hele land feestjes gevierd. Er zullen dan ook meerdere bevrijdingsfestivals worden gehouden, waarbij allerlei grote artiesten gaan optreden. Dit jaar zijn er drie vrouwelijke ambassadeurs: zangeressen MEAU, Froukje en Tabitha. Per helikopter vliegen zij van feestje naar feestje om op ieder podium op te treden. Verder zijn de line-ups op dit moment nog grotendeels een verassing. Ondanks dat is de verwachting dat er nog vele andere grote op de podia zullen verschijnen. Eén van festivals die wel al een line-up bekend heeft gemaakt, is het Bevrijdingspop in Haarlem. Hier zullen onder andere The Opposites, Nielson en Michelle David & The True-tones gaan optreden. Een voordeel is dat je voor dit feestje niet hoeft te betalen. Verder is Amsterdam een populaire stad om op 5 mei dag te bezoeken. Er is hier altijd wel wat te doen en de keuze is eindeloos. Het Amsterdams Verbond is ieder jaar weer een veel bezocht feestje dat in het Olympisch Stadion wordt gehouden. Dit feestje is vooral geliefd bij wat een wat jonger publiek. Zo bestaat de line-up uit Ronnie Flex, Yade Lauren en Sigourney K. Verder vindt er traditiegetrouw het 5-mei concert plaats aan de Amstel. De koninklijke familie is hierbij aanwezig en het is voor iedereen gratis en toegankelijk.

Kortom: genoeg festivals, concerten en feestjes om te bezoeken. Bevrijdingsdag zal ongetwijfeld in het teken staan van een en al geluk en gezelligheid.

Ook interessant: 5 manieren om een kurk uit een fles wijn te halen