Redder in nood: dit kun je allemaal schoonmaken met groene zeep

Life Hacks door Maj

Groene zeep is een redder in nood als het aankomt op schoonmaken, oftewel, een manusje-van-alles. Je kan het voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken en het werkt ook nog eens erg goed, zonder veel te agressief schoonmaakmiddel te gebruiken. De vraag is alleen: wat kun je er precies mee schoonmaken? Wij leggen het je maar al te graag uit!

1. Vetvlekken

Heb je ergens een vetvlek in gemaakt? Groene zeep to the rescue! Meng een sopje van groene zeep met water en doe een doekje in het sopje. Dep op de vetvlek en herhaal dit een aantal keren tot dat de vetvlek weg is. Super handig dus voor vetvlekken op je favoriete kledingstuk of bijvoorbeeld op een meubelstuk.

2. Kalkaanslag

Niks is irritanter dan kalkaanslag in de badkamer, maar helaas is het onvermijdelijk. Wel kun je de badkamer weer laten glimmen door groene zeep met baking soda te mengen. Breng het aan op een vochtige schuurspons en maak alle onderdelen van de badkamer schoon door met de schuurspons te boenen en na te spoelen met water. Je badkamer is weer helemaal shiny en schoon!

3. Keuken schoonmaken

Ook de keuken kun je schoonmaken met groene zeep. Maak het aanrecht, de handgrepen, de kraan of je goot schoon met wat groene zeep gemixt met warm water. Ideaal!

4. Meubelen voor de tuin

Het is weer tijd om de tuinmeubelen tevoorschijn te halen en deze voor te bereiden op de lente en zomer. Neem alle meubels af met een sopje groene zeep en warm water. Verder kan je het sopje ook gebruiken om het groen tussen de tegels weg te halen door even te schrobben met een harde bezem.

5. Schoenen schoonmaken

Maak een sopje met groene zeep en poets je schoenen voorzichtig schoon. Even goed laten drogen en daarna insprayen met een waterafstotende spray voor een extra beschermlaag. Je schoenen zijn weer spic een span!