Zo verwijder je kringen op de inductiekookplaat

Life Hacks door Maj

Als je met een inductiekookplaat kookt is de kans groot dat je vaak kringen ziet na het koken. Toch hinderlijk, en daarom hebben wij uitgezocht hoe je het beste deze kringen kan verwijderen. Lees dus snel verder om dit handige trucje te ontdekken!

Zo verwijder je kringen op de inductiekookplaat

Met maar een aantal ingrediënten kan je alle kringen op de inductiekookplaat helemaal schoonmaken. Het enige wat je nodig hebt is één citroen en baking soda. Snijd eerst de citroen doormidden en bedek de citroen met baking soda door hem erin te dippen. Wrijf de kringen goed in met de baking soda citroen. Knijp daarna de citroen uit, zodat het sap op de kringen vrijkomt. Laat alles 15 minuten intrekken en je zult zien dat de kringen snel zullen verdwijnen. Een super handige hack om af en toe de ingebrande kringen mee schoon te maken! Eén tip: doe het schoonmaken wel voorzichtig, want een inductiekookplaat kan snel krassen en er kunnen daardoor beschadigingen op de glasplaat komen. Werk alleen met zachte materialen en geen scherpe schoonmaak hulpmiddelen. 

De inductieplaat schoonmaken

Ook als je geen last hebt van kringen op de kookplaat, is het handig deze een keer in de zoveel tijd goed schoon te maken. Eerst is het erg belangrijk om te wachten tot de inductiekookplaat helemaal is afgekoeld. Vervolgens haal je alle kruimels weg en bestrooi je de kookplaat met baking soda. Spuit er wat schoonmaakazijn overheen en laat dit even intrekken. Veeg de plaat schoon met een theedoek, bedek nog een keer met schoonmaakazijn en neem af met een microvezeldoekje. De kookplaat zal weer shinen als nooit tevoren!

Lees hier ook hoe je een gasfornuis makkelijk schoon kan maken.