Lightness is de nieuwste interieurtrend

Wonen door Lien

Zachtheid, luxe en rust: dat is wat de trend ‘lightness’ je interieur te bieden heeft. Het voegt toe aan een rustgevende look in de vorm van kraakwitte tinten, transparante materialen en reflecterende details.

Wat houdt de trend lightness in?

De frisse wind 'lightness' zorgt voor een serene uitstraling in je woonruimte. Lichte tinten die daglicht verwelkomen en leegte die ruimtes nog groter doet lijken. De trend staat in het teken van het laten ontstaan van ruimte, dat oogt namelijk luxe. Dit zou zomaar eens de reden kunnen zijn waarom deze trend zo immens in populariteit aan het groeien is. Lichtheid is dan ook een soort nieuw statussymbool geworden en steeds meer mensen voegen het met alle liefde toe aan hun interieur. Elegantie die niet schreeuwerig is, maar ingetogen. Less is more.

Meubels en accessoires

Met een paar kleine aanpassingen breng jij deze trend helemaal tot leven in je interieur. Vervang vazen met drukke prints voor een paar transparante. Dit geeft een sophisticated, clean look aan de ruimte.

Om een wat grotere verandering te maken zou je kunnen kiezen voor een fauteuil of ruime bank in een crèmekleur. Ook muren in lichte kleuren passen goed binnen deze trend. Ze zorgen voor meer daglicht in een kamer en laten de ruimte wat groter ogen. Zo laat je dus die space ontstaan waar deze trend dus voor bedoeld is. Een andere manier om ruimte te creëren is door grote spiegels toe te voegen. Verder houd je een kamer open en licht door gebruik te maken van neutrale materialen, zoals eikenhouten tafels en stoelen. Licht eikenhout past perfect bij andere zachte tinten.

Ook interessant: de leukste podcasts voor interieurliefhebbers