3 manieren om Koningsdag te vieren

Lifestyle door Lien

Het is alweer bijna zo ver: de feestdag waarop we massaal in oranje gehuld en met een drankje in de hand feestvieren. Er is van alles te doen. Gelukkig voor jou geen keuzestress, we hebben namelijk de leukste manieren om Koningsdag 2023 te vieren voor je op een rijtje gezet.

Koningsdag op 27 april

Ieder jaar worden er weer talloze evenementen op Koningsdag gepland. Je hebt dan ook genoeg keuze in hoe je deze lentedag het allerliefst zou willen besteden. Zet ‘m alvast in je agenda: 27 april is de datum dat oranje kledingstukken weer uit de kasten worden getoverd. Niet te verwarren met 30 april, het voormalige Koninginnedag.

Feestvieren op een festival

Bij een feestdag hoort natuurlijk een feestje. Genoeg reden om een festival te bezoeken! Er zijn er de 27e genoeg om uit te kiezen. In Amsterdam, Rotterdam en Groningen kun je het populaire Kingsland bijwonen. De line-up bestaat onder andere uit Afrojack, Ronnie Flex, Lucas & Steve, Kriss Kross Amsterdam en De Jeugd van Tegenwoordig.

Hoor je liever wat Nederlandse popmuziek in je oren? Dan zou je naar Oranjepop kunnen gaan. Hier zullen onder andere Bente, Naaz en Wies optreden.

In het Olympisch stadion in Amsterdam zal het festival Oranjebloesem plaatsvinden. Dit feestje is er speciaal voor alle house-, disco- en techno-liefhebbers. Onder andere I Hate Models en Chriss Stussy zullen hier een aantal setjes draaien.

Woon je in het zuiden van het land? Ook dan kun je een grootschalig feestje bezoeken. Free Your Mind viert er dit jaar haar 20e jublieum. Het feestje zal in het teken staan van de lekkerste technomuziek. Artiesten als Reinier Zonneveld Kiki Solvej en Speedy J zullen het podium betreden.

Vrijmarkten bezoeken

In iedere stad worden er wel wat marktjes georganiseerd, perfect voor een nostalgische, Hollandse middag. Jong en oud maken van deze dag gebruik om allerlei spulletjes te verkopen: van kleding tot interieuritems en van spelletjes tot hapjes bij eetkraampjes. Echte koopjesjagers kunnen hier hun hart ophalen aan betaalbare decoratie, antiek of andere hebbedingetjes. Wie weet scoor je die dag een unieke vintage vondst.

Huur een sloepje

Ideaal voor liefhebbers van de natuur: een bootje huren. Vaar over de grachten van Amsterdam voor de perfecte combi tussen rust en prikkels. Zo krijg je wel wat mee van alle feestjes die er worden gevierd, maar hoef je je niet tussen de massa door te wringen. Huur zo’n sloepje wel op tijd, want het is een populaire activiteit om te doen op Koningsdag.

Ook interessant: botanical wedding: populaire bruilofttrend