Recept: gezonde ontbijtmuffins met banaan
Deze 2 minuten ontbijtmuffins zijn echt om te smullen. Ook nog eens een gezond alternatief en perfect als ontbijt of tussendoortje. Je maakt ze binnen een handomdraai en ze zijn heerlijk luchtig, perfect! Zo maak je deze heerlijke ontbijtmuffins met banaan.
Dit heb je nodig voor 6 stuks
- 1,5 rijpe bananen
- 1 ei
- 15 gram havermout
- 110 gram tarwebloem
- 50 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels honing
- 30 ml melk
- 40 ml zonnebloemolie
- 0.5 eetlepel bakpoeder
- 0,5 theelepel vanille extract
- Snufje kaneel
- Snufje zout
Zo maak je de ontbijtmuffins met banaan
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
- Meng de zonnebloemolie met de honing goed door elkaar in een kom.
- Prak de banaan en meng deze samen met de zonnebloemolie en honing. Voeg daarna het ei, de melk, yoghurt, vanille extract, bakpoeder, kaneel en zout toe. Even goed mengen met elkaar en daarna telkens een klein beetje tarwebloem en havermout toevoegen. Meng dit tot een glad beslag.
- Vet een muffinvorm bakvorm in of doe papieren cupcake vormpjes in de bakvorm.
- Schep nu het beslag in de vormpjes. Naar wens kan je nog wat pure chocolade toevoegen on top.
- Bak de muffins voor ongeveer 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Genieten maar! Mega handig als snelle snack op werk of school.