In deze voedingsmiddelen zitten onverwachts veel verborgen suikers

Food door Maj

Wil je gezonder gaan eten en iets meer letten op je suikerinname? Dan is het goed om deze lijst voedingsmiddelen met onverwachts veel suikers eens door te nemen. Er zijn genoeg producten waar toegevoegde suikers in zitten, waar je het niet direct bij verwacht. Af en toe een beetje suiker is best lekker, maar probeer hier wel een balans in te vinden en vooral bij producten waarvan je denkt dat ze gezond.

1. Pastasaus

Je kent het wel, na een lange dag werken kom je thuis en heb je geen zin meer om te koken. Het voelt dan beter om een kant en klare pasta te maken dan om iets te bestellen. Pas wel op, want ook de kant en klare pastasaus zit boordevol suiker. Het is een idee om op een rustige middag een portie saus zelf te maken en deze in te vriezen voor de volgende keer als je haast hebt met koken. Wel zo lekker en gezond!

2. Ontbijtgranen 

Ontbijtgranen en granola zijn minder gezond dan je denkt. Als je de verpakking bekijkt lijkt het of je de dag begint met een gezond ontbijtje, maar dit kan vaak flink tegenvallen. Probeer eens te kijken in de ingrediënten naar de hoeveelheid suikers of ga eens voor muesli, hier zitten meestal geen toegevoegde zoetstoffen in.

3. Vruchtensap

Een glaasje jus 'd orange of ander vruchtensapje voelt altijd heel gezond. Toch zitten er mega veel suikers in, wat vaak gelijk staat aan een glas frisdrank. Het is dus beter als je aan je vitamines wilt komen om een stukje fruit te eten in plaats van een sapje te drinken. Je kan ook een sapje maken van verschillende groentes in de slowjuicer voor een gezonder alternatief.

4. Soep uit blik

Soep uit blik is lekker makkelijk en snel klaar, maar kijk uit dat je dit niet te vaak doet. Alles met mate, want ook in kant en klare soep zitten veel verborgen suikers. In de meeste supermarkten vind je nu ook een kant en klare soep die je alleen nog moet pureren. Hier zitten alleen groentes in en wat kruiden, dit is zeker een gezondere optie. Of maak lekker zelf een soep en vries deze voor een aantal dagen in!

5. Graanrepen

Een snelle en makkelijke snack, maar wel bomvol met suikers. Neem dit dus niet elke dag en probeer bijvoorbeeld zelf bananenbrood te maken om als snackje mee te nemen of bekijk eens deze makkelijke kleine maaltijden voor onderweg.

6. Dressings

Dressings zijn erg geliefd voor het aanmaken van je salade. Toch is het beter om zelf een lekkere dressing te maken of te letten op de suikers, want anders is je salade ineens een stuk minder gezond!

7. Magere yoghurt

In magere yoghurt zit minder vet dan in volle yoghurt, maar er worden wel meer suikers aan toegevoegd. Soms kan dit gelijk staan aan 10 theelepels suiker in een kopje yoghurt!