Deze vloeren zijn helemaal trending en ga je veel zien in 2023

Wonen door Maj

Een mooie vloer in huis kan allesbepalend zijn voor de uitstraling van je woonkamer. Ga jij voor een lichte vloer of juist een vloer met een warme uitstraling om je huis wat knusser te laten worden? Het zorgt zeker voor meer sfeer in de woonkamer en daarom is het belangrijk een vloer uit te kiezen die bij jouw past. Bereid je dus vast goed voor, want deze vloeren zijn helemaal trending en ga je veel zien in 2023!

1. De PVC-vloer

De PVC-vloer blijft een favoriet en komt erg vaak voor. Je kan er ontzettend veel kanten mee op, waarbij het niet uitmaakt of je liever een houten of betonlook vloer hebt: alles is mogelijk. Ook is PVC heel goed te combineren met vloerverwarming voor warme voetjes in de winter, niet geheel onbelangrijk. Verder kan je de vloer makkelijk schoonmaken door lauw water te mengen met wat schoonmaakazijn. Een krasbestendige vloer die zeker lang mee zal gaan! Kijk vooral naar de indeling van je woonkamer en wat je wilt uitstralen met je vloer. Wil je dat je huis wat lichter wordt of wil je juist een stoere uitstraling? Dit kan je allemaal bepalen aan de hand van een vloer die in PVC verkrijgbaar is.

2. De gietvloer

Ook een gietvloer komt steeds vaker voor in veel huishoudens. Deze vloer is makkelijk schoon te houden met een stofzuiger en vochtig doek. Verder worden er verschillende varianten aangeboden die je kan aanpassen aan de stijl van je huis. Je kan makkelijk je hele huis voorzien van een gietvloer, dus ideaal als je in meerdere ruimtes de vloer wilt aanpassen. Het geeft een rustige en stoere uitstraling, wat ook erg hygiënisch doordat er geen naden lopen in de vloer. Win-win situatie dus!

3. Het tapijt

Je leest het goed, want het tapijt komt weer helemaal terug. Vooral een hoogpolig tapijt is weer helemaal populair. Het creëert een warme sfeer in huis plus het is isolerend, niet al te vervelend met deze energieprijzen. Om het tapijt schoon te houden is het wel belangrijk om een speciaal opzetstukje voor je stofzuiger te kopen, zodat alles lekker fris blijft!

4. De houten vloer

Met een houten vloer kan je allerlei kanten op en zijn er verschillende patronen mogelijk. Denk aan een strokenparket, visgraat vloer of bijvoorbeeld de Hongaarse punt. Er zijn talloze mogelijkheden en een juist patroon passend bij jouw woonkamer kan ervoor zorgen dat je woonkamer optisch groter lijkt. Heel handig dus zo'n houten vloer!