6 effectieve work-out oefeningen voor thuis

Lifestyle door Maj

Soms is het heel fijn om na een lange werkdag lekker thuis te kunnen blijven en de deur niet meer uit te hoeven. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven en daarom is een home work-out een heel goed alternatief. Je moet wel even weten welke oefeningen je kan doen en hoe je jezelf gemotiveerd houdt. Wij laten je 5 effectieve work-out oefeningen voor thuis zien, zodat je meteen aan de slag kan!

1. Jumping jacks

Een goede opwarming voor de work-out: jumping jacks. Tijdens het springen, zwaai je je armen en benen naar binnen en buiten. Maak jezelf bij iedere sprong telkens breed en smal, een top oefening om mee te starten!

2. High knees running in place

Blijf op dezelfde plaats staan en beweeg je knieën in een snel tempo om de beurt zo hoog mogelijk in de lucht. Houd dit voor 2 minuutjes vol en ga verder met de volgende oefening. Vergeet niet je rug goed recht te houden!

3. Planken

Planken ga je zeker voelen in je buikspieren. Leun voorover op je ellenbogen en duw je lichaam omhoog. Strek je lichaam uit in een rechte lijn en blijf voor 60 seconden in deze positie. Je kan ook afwisselen met een side plank, door dezelfde oefening op je zij te doen. Tip: gebruik een yogamatje om comfortabel te kunnen sporten.

4. Wall sit

Ook een goede oefening voor thuis, de wall sit. Houd je rug recht tegen een muur en zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Zak naar beneden, zodat je als het ware op een ontzichtbare stoel zit en houd dit voor 60 seconden vol.

5. Squat

Deze kennen we allemaal wel en is heel makkelijk om thuis uit te voeren. Duw je billen naar achter en zet je benen op schouderbreedte uit elkaar. Zak totdat je knieën een hoek van negentig graden maken en kom weer terug omhoog. Herhaal deze oefening voor 60 seconden lang.

6. Step-up onto chair

Voor deze oefening heb je een stevige stoel of bank nodig zonder kussens. Ga voor de zitting staan en stap eerst met je rechterbeen op de stoel of bank. Daarna volgt je linkerbeen en stap je weer naar beneden. Zo herhaal je de oefening een aantal keren en wederom: je rug rechthouden is zeer belangrijk.

Blijf deze 6 oefeningen een aantal keren herhalen en je hebt een heerlijke work-out routine voor thuis! Zo kan je telkens variëren met verschillende oefeningen en van het sporten echt een feestje maken.