Maak je slaapkamer weer spic en span met deze handige tips

Wonen door Maj

Een goede nachtrust begint bij een opgeruimde en schone slaapkamer. En hoe heerlijk is het om na een drukke dag te kunnen duiken in een opgemaakt bed? Dat slaapt toch net wat ontspannener. Welke.nl to the rescue: maak je slaapkamer weer spic en span met deze handige tips!

1. Het opruimen van je slaapkamer

Begin met het opruimen van je slaapkamer, zodat je overal goed bij kan. Haal verdwaalde kledingstukken weg en leg ze in de wasmand, gooi overige pruttels weg en zoek eens uit welke spullen je echt nog wilt houden. Zet onder het schoonmaken een raampje open om de kamer te luchten en het schoonmaken kan beginnen!

2. Beddengoed wassen

Indien nodig, kan je het beddengoed afhalen en in de wasmachine doen. Draai je matras eens om en laat het even luchten met de ramen open. Je kan ook wat zuiveringszout op de omtrek van je matras strooien om vuil te verwijderen. Later even met de stofzuiger alles verwijderen en je matras is weer fris! Vergeet natuurlijk niet om er nadat het bed gelucht is, nieuw schoon beddengoed op te doen en je bed mooi op te maken. Heerlijk om vanavond zo je bed in te kunnen duiken, right?

3. Afstoffen

Nu is het tijd om alles af te stoffen. Pak er een vochtig doek of een plumeau bij en stof alle kastjes, schapjes en decoratie af. Als je een tv in de slaapkamer hebt, kan je deze ook schoonmaken met behulp van deze tips. Ook de afstandsbediening is een bron van bacteriën, dus haal hier ook even een doekje overheen.

4. Vloerkleed schoonmaken

Heeft je vloerkleed een upgrade nodig? De beste manier om een vloerkleed schoon te maken is met behulp van een stofzuiger of stoomreiniger. Om overig vuil te verwijderen, kan je net als bij je matras, zuiveringszout over het vloerkleed strooien en na een uurtje weer opzuigen. Bekijk hier nog meer tips voor het schoonmaken van jouw vloerkleed!

5. Jaloezieën afstoffen

Een onderdeel wat je vaak vergeet, maar heel veel stof zich ophoopt: de jaloezieën. Stof deze af met een vochtige doek of lees hier een aantal handige tips. Heb jij gordijnen? Geef deze dan een eenmalige wasbeurt of gooi ze een kwartiertje in de droger.

6. Ramen schoonmaken

Ook de ramen in je slaapkamer mogen af en toe een opfrisbeurt gebruiken. Maak een sopje met wat schoonmaakazijn of schoonmaakmiddel. Wees wel zuinig hiermee, anders krijg je strepen op de ramen. Even afnemen met een trekker en je ramen blinken weer als nooit tevoren! 

7. Stofzuigen en dweilen

Als alles is afgestoft en schoon is, moet al het stof van de grond worden gehaald door even de stofzuiger door de slaapkamer te halen. Daarna nog even dweilen en maak de schoonmaakbeurt af met een heerlijke zelfgemaakte roomspray. Dat is nog eens lekker thuiskomen!