Trucjes om te besparen bij het boodschappen doen

Life Hacks door Lien

Je kent het wel: je gaat even snel langs de winkel om een paar dingetjes te halen, en komt met een volle tas thuis. Die uitgaven gaan na een tijdje flink oplopen. Gelukkig bestaan er genoeg trucjes om te besparen op de boodschappen. Dit zijn ze!

Vergelijk prijzen

Het kost je wat meer tijd, maar het is zeker het proberen waard: prijzen vergelijken. Je kan hiermee een hoop geld besparen. Gebruik bijvoorbeeld een site die prijzen vergelijkt of doe dit op de ouderwetse manier door in een reclamefolder te speuren.

Prijs per kilo

Wanneer twee producten een ander gewicht hebben, kan het lastig zijn om te bepalen wat nu de goedkopere optie is. Tip: kijk naar de prijs per kilo. Zo kun je makkelijker zien welke variant minder kost en hoeveel je bespaart.

Eén keer per week

Het helpt om slechts één keer per week naar de supermarkt te gaan. Hierdoor forceer je jezelf om een beetje vooruit te plannen en te bedenken wat je echt nodig hebt voor de aankomende week. Doordat je minder frequent in de winkel staat, wordt je in veel mindere mate blootgesteld aan verleidingen. Die impulsaankopen zijn dus verleden tijd, en zo ben je op de lange termijn een stuk voordeliger uit.

Bevroren producten

Bevroren producten zijn vaak een stuk goedkoper dan verse. Ook zijn ze ‘verser’. Dit klinkt een beetje tegenstrijdig, maar toch is het zo. Dit is omdat ze direct na de oogst zijn ingevroren. Niet alleen zijn deze dus goedkoper, maar ook nog eens gezonder.

Houd je aan een lijstje

Maak een boodschappenlijstje en spreek met jezelf af dat je hier niet vanaf wijkt, ook al ziet die ene zak chips er zo verleidelijk uit. Koop wat je echt nodig hebt. Wil je wat gezonder eten? Vermijd dan het gangpad waar koek en snoep in ligt. Zo wordt je ook weer minder blootgesteld aan verleidingen en is de kans groter dat je je aan je lijstje weet te houden.

Goedkopere variant

Houd kortingen goed in de gedachten en doe zo nodig een beetje research. Zo bespaar je toch weer een hoop geld. Ook helpt het om het A-merk wat vaker voor een B-merk te verruilen. Vaak zijn deze producten net zo goed, en toch een stuk goedkoper. Een handig trucje om geld te besparen dus.

Ga na het eten

Met een lege maag naar de supermarkt gaan? Doe dat liever niet. Het schijnt dat je dan veel vatbaarder bent voor de verleidingen van lekkere producten en geuren.

Ook interessant: zo kom je van pluizig haar af