DIY: zo versier je de takken van je paasboom

Hobby door Maj

Pasen komt eraan en dat betekent natuurlijk tijd om een mooie paasboom versieren. De vraag is alleen: hoe stijl je deze nou, zodat die helemaal een match is met je interieur? Wij geven je een aantal tips om de takken van je paasboom te versieren.

1. Traditionele paasboom

Bij de traditionele paasboom kan je denken aan kleuren als geel, paars en groen. Dit zijn de kleuren die passen bij Pasen en je huis meteen ready maken voor aankomend weekend. Zet eerst de takken in een vaas en verzamel alle versierspullen. Nu is het tijd om te beginnen met versieren. Je kan bijvoorbeeld versierde eieren met een leuk geel strikje ophangen in de takken en ze verder aankleden met andere kleuren lint. Combineer verschillende kleuren voor een vrolijk resultaat en match alle tinten met je paastafel voor een gezellig eindresultaat.

2. Minimalistiche paasboom

Ben jij meer van de rustige kleuren en een neutrale paasboom? Ga dan voor nude tinten en versier de takken met houten of papieren hangers, witte eieren of ornamenten van glas. Ook kan je wederom mooie linten tussendoor ophangen in het wit of goud voor een speels effect. Je paasboom hoeft dus echt niet allerlei kleuren te bevatten om sfeer te brengen, want ook de minimalistische paasboom kan zorgen voor een paasgevoel!

3. Kleurrijke paasboom

Wil je van de paasboom een echte eyecatcher maken? Gebruik dan veel felle kleuren, zoals roze, groen, paars, oranje en geel. Kies voor opvallende ornamenten die zeker de show stelen. Zo heb je prachtige gekleurde eieren van glas of leuke ornamenten van een paashaas. Versier de boom met mooie gekleurde bloemen om hem helemaal af te maken en je paasboom is klaar om te shinen!