Trucjes om de taille van je broek in te nemen

Life Hacks door Lien

Je kent het wel: je koopt een nieuwe broek en komt er thuis achter dat ie net even te groot is. Op je benen sluit die nieuwe jeans perfect aan, maar bij de taille lijkt deze toch echt te wijd te zitten. Toch maar weer terugbrengen? Dat hoeft niet meer, dankzij deze trucjes.

Taille innemen

Er bestaan verschillende trucjes om je broek bij de taille in te nemen. Je hebt hier geen naimachinne voor nodig en het duurt ook niet zo lang. De trucjes zijn makkelijk en snel. Dit zijn ze:

Het eerste trucje gaat als volgt. Trek je broek aan en pak een schoenveter (deze kun je gewoon zo uit een schoen halen die je ergens hebt staan). Rijg de schoenveter door de achterste drie riemlussen. Trek de veter nu strak aan en maak een dubbele knoop met een strik. En klaar! Nu is jouw jeans strakker bij de taille. Tip: draag wel een lang topje over deze ingenomen broek, want zo’n veter ziet er natuurlijk een beetje gek uit.

Gebruik je liever een andere methode? Dan volgt hier nog een tweede trucje. Trek je broek aan en doe je broekknoop door de eerste riemlus van rechts. Als het goed is, zit je knoopje nu vast in de rechterlus van je broek. Doe je broek nu zoals gewoonlijk weer dicht en je zult zien dat deze nu veel strakker zit bij je taille.

Krimpen

Wil je niet per se alleen de taille innemen, maar is de broek in z’n geheel net wat te groot? Gebruik dan deze methode om ‘m te laten krimpen. Doe je jeans in de wasmachine en zet de centrifugestrand op z’n hoogst. Voeg wasmiddel toe en was de spijkerbroek op 90 graden. De hitte van het water laat de stofvezels in de broek krimpen. Stop je boek na het wassen meteen in de droger en wacht 20 minuutjes voordat je ‘m er weer uit haalt. Je zult zien dat je broek nu iets is gekrompen. Is het resultaat nog niet merkbaar genoeg? Dan kun je dit proces herhalen totdat je helemaal tevreden bent met de maat.

Ook interessant: manieren om je hoofd leeg te maken