Zo kom je aan de beste vintage vondsten voor je interieur

Wonen door Lien

Ben jij een echte verzamelaar of gewoon gek op vintage? Dan kun je vast genieten van het vinden van antieke vondsten. Lees hieronder waar je deze zoal kunt scoren.

Een mooi schilderij, vaasje of statig beeld: het aanschaffen van dit soort nieuwe pareltjes kan een dure hobby zijn. Gelukkig is vintage vaak goedkoper dan nieuw.

Marktplaats

Op Marktplaats verkopen veel mensen hun tweedehands interieurspullen. Als je goed zoekt, kun je zomaar eens een mooie vondst tegenkomen. Vaak koop je het hier ook voor een kleine prijs.

Kringloopwinkels

De laatste tijd zijn vintage stores helemaal in op modegebied. Voor interieurspullen blijft het tot op heden nog een beetje onder de radar. Des te leuker om juist nu wat nieuwe vintage items in te slaan.

Rommelmarkten

Ook op markten kun je mooie tweedehands koopjes scoren. Een voordeel van deze plek is dat het gebruikelijk is om hier te onderhandelen. Kun jij goed afdingen en wil je niet te veel betalen? Dan kan zo’n markt zeker een optie zijn.

Faceboekgroepen

Wanneer je op zoek gaat naar vintage interieuritems, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een Faceboekgroep. Toch is zo’n groep bij uitstek geschikt op een nieuw item te vinden. De deelnemers hebben over het algemeen een grote liefde voor interieur en zijn echte verzamelaars. Deze laatste optie is daarom geschikt voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardig vintage.

Ook interessant: de grootste tuintrends van 2023