De grootste tuintrends van 2023

Wonen door Lien

Bij woontrends denk je misschien niet zo snel aan je ruimte buitenshuis, maar ook deze kun je helemaal in stijl inrichten met de actuele trends. Lees hieronder wat er nu in is op tuingebied.

Mediterraans

De mediterraanse woonstijl kenmerkt zich door zomerse printjes en natuurlijke materialen als hout, steen en riet. Doffe, grijze kleuren laten we achterwege en vervangen we voor warme tinten als beigetinten en terracotta. Maar ook geel, groen en lavendel horen bij deze stijl. De kleuren doen je denken aan de heuvelachtige landschappen die je in Zuid-Europese landen aantreft.

Ronde vormen

Organische vormen zijn in en veroveren de tuinen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een cirkelvormige beplanting of rond afgewerkte loungebanken. De vorm geeft je tuin een natuurlijke en speelse uitstraling. Het maakt het wat minder ‘vlak’.

Eten uit eigen tuin

Het woord siertuin wordt langzamerhand een ouderwets begrip: de tuin is zoveel meer dan dat. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een moestuintje te beginnen, helemaal compleet met groenten, kruiden en fruit. Vooral het laten groeien van frambozen en bramen is de laatste tijd enorm populair.

Multifunctionele zitruimtes

Niet meer een aparte eettafel en loungeset, maar een low dining set. Dit tuinmeubilair is dus multifunctioneel: je kunt er urenlang aan tafelen, maar ook lekker onderuitgezakt luieren. Ook loungebanken die je makkelijk verstelt zijn in. Best handig dat je zo’n bank per situatie even anders kunt indelen.

Ook interessant: de interieurkleuren van 2023.