Zo laat je je nagels sneller groeien

Beauty & Mode door Lien

Wie droomt er niet van mooie, lange nagels? Met deze tips laat jij ze een stuk sneller groeien.

Hydrateren

Misschien denk je bij hydrateren eerder aan je skincareroutine en niet zozeer aan het verzorgen van je nagels. Gezonde nagels beginnen bij gezonde nagelriemen. De nagelriemen zorgen voor bescherming en groei. Zijn ze uitgedroogd, dan kunnen ze gaan scheuren. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Dat kun je doen door je nagelriemen goed te hydrateren. Gebruik hier een nagelriemolie voor. Ook je nagels zelf kunnen wel wat hydratatie gebruiken. Zo voedt en versterk je ze, en: je verbetert de bloedsomloop. Dit laatste zorgt voor een snellere groei.

Vijlen en polijsten

Je nagels vijlen zorgt ervoor dat ze in goede conditie blijven. Zo blijven ze goed doorgroeien doordat je zo scheuren en breken voorkomt. Vijl je nagels niet te vaak, want ze moeten voldoende tijd krijgen om te herstellen. Hoe sneller ze van nature groeien, des te vaker je ze eventjes kunt polijsten. Een handige vuistregel om te onthouden is dat het voor de meeste mensen genoeg is om één keer in de maand te vijlen. Het beste gebruik je een vijl van glas. Dit materiaal is minder agressief in vergelijking met een metalen vijl. Iets anders om op te letten is de manier waarop je dit doet. Zorg ervoor dat je in één richting vijlt. Het heen en weer schuren veroorzaakt namelijk beschadigingen aan de structuur, en die willen we nou juist voorkomen. Mooi meegenomen: het vijlen maakt kleine oneffenheden weer egaal.

Wil je meteen een optisch verlengd effect hebben? Dan zou je je nagelriemen naar achter kunnen duwen. Doe dit wel voorzichtig, want zoals je las zijn deze van belang bij het beschermen van je nagels.