Yum! De beste late night snacks voor het slapengaan

Food door Maj

Handen omhoog als je vaak trek hebt in een late night snack! Het is zo verleidelijk om voordat je naar bed gaat nog even een zak chips open te trekken tijdens het kijken van je favoriete serie. Toch worden deze snacks langzamer verteerd voor het slapengaan en is het beter om voor een gezondere optie te gaan. Dat neemt niet weg dat een reep chocolade ook wel eens lekker is, maar voor de afwisseling zijn dit hele lekkere en verantwoorde snacks voordat je naar dromenland gaat! Thank us later.

1. Snacks met banaan

Als je een middagje vrij hebt is het handig om alvast gezonde snacks te preppen. Er zijn veel verschillende recepten met banaan die erg makkelijk en snel zijn. Denk hierbij aan Bananencake, bananenkoekjes met havermout of bananenmuffins. Heerlijk om dit 's avonds nog even snel als tussendoortje te eten. O ja, vergeet natuurlijk niet dat een gewone banaan ook heel goed is als je tegen een beetje suiker voor het slapengaan kan. Bananen bevatten kalium, wat ervoor zorgt dat je beter gaat slapen. Dé perfecte late night snack!

2. Rijstwafels of appel met pindakaas

Met een knorrende maag het bed in, is niet heel fijn. Rijstwafels met pindakaas zijn daarom een goede oplossing, je krijgt gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten binnen. Toch zin in een stukje fruit? Ga dan voor een appeltje met wat pindakaas. Als je echt wil uitpakken is dit de allerlekkerste snack ooit: appel uit de oven met kaneel en rozijnen. En dit smaakt dus echt naar verse appeltaart, perfect voor de zoetekauwers onder ons.

3. Noten

Een handje ongezouten noten zijn een goede voedzame snack. Leuk om af en toe af te wisselen tussen verschillende noten, zoals amandelen, cashewnoten, pinda's of walnoten. Ongezouten noten als walnoten bevatten veel goede vetten en calorieën, een hele goede optie dus.

4. Pure chocolade

Huh, chocolade? Natuurlijk wel met mate, maar je leest het goed. Pure chocolade bevatten antioxidanten in de cacao, perfect om je chocolade cravings te laten verdwijnen. Om het nog extra's te geven, kan je ook de chocolade smelten en samen met wat fruit eten. Yum!

5. Rauwe groente sticks met dip

Liever niet te veel suikers binnen voor het slapengaan? Dan zijn rauwe groente met dip altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor paprika humus of yoghurtdip die je zelf kan maken. Heerlijk crunchy en super gezond.