Waarom je beter geen fruit kan eten voor je gaat slapen

Food door Chloe

Heb jij nog een beetje trek voor je naar bed gaat? Dan kan je kiezen voor een stukje chocola of een koekje, maar je kan ook kiezen voor fruit. Dit is veel beter zou je denken. Toch kan je beter kiezen voor een andere snack, want fruit kan je voor het slapen gaan beter vermijden.

Fruit voor het slapen gaan

Fruit lijkt de perfecte snack. Het is licht op je maag en kan toch je honger stillen. Perfect voor de late uurtjes? Nou, niet echt. In fruit zit namelijk ook veel suiker. Hierdoor wordt je alerter, terwijl je juist tot rust zou moeten komen. Vooral fruit met veel suikers zoals druiven doen je nachtrust dus niet ten goede.

Eten in de avond

Natuurlijk is fruit niet de enige boosdoener. Er zijn nog veel meer voedingsmiddelen die je nachtrust kunnen verstoren. Zo wordt er aangeraden om minimaal drie uur voor je gaat slapen te dineren. Heb je hierna nog trek? Probeer dan eten en drinken met veel suiker en cafeïne te vermijden. Ook alcohol zal je niet helpen bij een betere nachtrust. Na een paar glaasjes zal je namelijk vaker wakker worden en onrustiger slapen.