3 handige apps voor als je je woning gaat restylen

Lifestyle door Djamila

Jouw woning wil je graag op je eigen wensen aanpassen. Die wensen kunnen onderweg ook nog veranderen, waardoor je moet gaan restylen. Het lastige daarbij is dat je nooit echt goed kunt inschatten hoe jouw ideeën gaan uitpakken. Daarom is het fijn dat er allerlei handige apps zijn om je hierbij te helpen. We bespreken drie van die handige interieur apps, die allemaal te gebruiken zijn op Android-toestellen, zoals de nieuwe Samsung S23. Deze ligt sinds 1 februari in de winkels en is een heuse topsmartphone, onder andere voorzien van de allerkrachtigste processor die er bestaat voor smartphones. Ook is het scherm van de S23 door de extra hoge piekhelderheid supergoed af te lezen in fel zonlicht. Neem je de Samsung S23 Ultra? Dan krijg je zelfs een totaal monster van een smartphone met gigantisch scherm van 6,8 inch en hoofdcamera van een ongelooflijke 200 megapixel. Abonnementje erbij? Neem de Samsung S23 van Tele2!

Home Design 3D

Als je van plan bent om je huis flink op de schop te nemen, kun je dat het beste eerst virtueel te doen om te zien hoe je ideeën uitpakken. Dit is mogelijk met behulp van de app Home Design 3D, waarmee je je woning een volledige virtuele verbouwing kunt geven. Met behulp van de app kun je een 2D en 3D plattegrond maken van je woning waarmee je je plannen kunt visualiseren. Zo kun je het eerst zien voordat je daadwerkelijk een muur eruit gaat slopen. Verder kun je met Home Design 3D ook je woning virtueel inrichten. Hiervoor kun je gebruikmaken van honderden interessante texturen plus een ruime voorselectie aan meubelstukken.

Flexa Visualizer

Wil je een nieuw kleurtje op de muur? Dat is altijd zo’n gok, want zo’n staaltje is toch niet erg representatief van hoe het eruit gaat zien op een hele muur in je huis. Om daar toch een beter beeld van te krijgen, kun je de app Flexa Visualizer gebruiken. In de app kun je een kleur uit het assortiment van Flexa kiezen. Daarna richt je de camera van je smartphone op een muur, en dan krijg je te zien hoe de kleur eruit gaat zien in je interieur. Ook kun je virtueel rondlopen in je eigen kamer om te zien hoe de kleur die je gekozen hebt staat in combinatie met je andere meubels. Wil je de mening van anderen horen? Je kunt het beeld ook delen! Verder kan de app een kleur herkennen en daar een passend kleurenschema bij opstellen voor je.

Curate

Bij restylen hoort natuurlijk ook de afwerking, zoals het ophangen van foto’s, posters en schilderijen. Meestal moet je daarvoor gaten boren in de muur. Dat doe je liever niet voor niets. Daarom is het prettig als je eerst een inschatting zou kunnen maken van hoe het object in kwestie eruit gaat zien in de context van de ruimte waarin je het wilt ophangen. De app Curate maakt het mogelijk om een decoratief object op schaal in een foto van de kamer te plaatsen, zodat je een indruk kunt krijgen van het hoe het staat.

Met deze handig apps op je Samsung S23 van Tele2 voorkom je dat je alles maar de bonnefooi gaat doen. Hoe goed je ideeën ook zijn, het is fijn dat je ze eerst kunt loslaten op deze apps om te bepalen of ze ook inderdaad zo goed zijn als jij dacht. Dat kan je een hoop teleurstelling en frustratie besparen als het in de praktijk toch anders uitpakt dan je in je hoofd had.