De verschillen tussen WA, WA+ en Allrisk autoverzekeringen: welke past bij jouw behoeften en budget?

Lifestyle door Djamila

Op het moment dat je gaat investeren in een nieuwe auto, dan weet je als geen ander dat je er met alleen de auto zelf nog niet bent. Je bent ook verschillende kosten kwijt op maandelijkse basis. Je kunt hierbij denken aan de brandstof voor het woon-werkverkeer, maar de verzekering is daar ook een erg goed voorbeeld van. Op het moment dat je je daar wat verder in gaat verdiepen, dan kom je er al erg snel achter dat er behoorlijk wat aanbod is. Wil je graag weten wat de grootste verschillen zijn tussen WA, WA+ en Allrisk verzekeringen, zodat je veel makkelijker een betere keuze kunt maken? Zoek hiervoor niet verder. Lees dan verder in dit artikel! 

Dit kun je verwachten van een WA verzekering

Een WA verzekering is in principe de basis in de wereld van verzekeringen en dus ook de goedkoopste autoverzekering. Als je met je auto schade veroorzaakt, dan wordt dat in de meeste gevallen door deze verzekering netjes vergoed. Deze verzekering is erg gewild onder consumenten die een kleiner budget in de maand beschikbaar kunnen stellen voor het verzekeren van de auto. Daarnaast is dit ook een geschikte verzekering voor autobezitters die niet veel kilometers maken op de weg óf in een omgeving wonen waar de kans op het krijgen van een ongeluk erg klein is.

Dit kun je verwachten van een WA+ verzekering

Veel mensen kiezen toch al snel voor het afsluiten van een WA+ verzekering. Waarom? Naast dat dit de schade vergoed die wordt veroorzaakt met je eigen auto, wordt de schade ook vergoed die anderen aan je auto aanrichten. Dat is wel zo fijn, want hierdoor voorkom je hoge en onverwachte kosten op het moment dat er sprake is van schade. 

Dit kun je verwachten van een Allrisk verzekering

Eigenlijk verklapt de naam het al een beetje. Een Allrisk verzekering is de meest uitgebreide verzekering die er bestaat. Het vergoed iedere denkbare vorm van schade die door jou en door een ander kan worden veroorzaakt. Het is vooral een erg geliefde verzekering voor de wat duurdere auto’s op de markt. Het is dus altijd een erg goed idee om de drie verzekeringen van tevoren even met elkaar te gaan vergelijken op overstappen.nl. Hierdoor kun je net wat beter een keuze maken als het gaat om de beste verzekering voor je auto. Zo ga je immers veilig de weg op!