3 voordelen van een elektrische haard

Wonen door Djamila

Heb jij altijd al een gezellige sfeer in huis willen hebben, zonder het gedoe van iedere keer slepen met hout? Of wil je niet te maken hebben met het aanleggen van een rookkanaal? Dan is een elektrische haard wellicht iets voor jouw interieur! Elektrische haarden bieden tal van voordelen die niet te vinden zijn bij hout- en gashaarden. In dit artikel gaan we in op 3 voordelen van een elektrische haard in huis. Ontdek snel waarom een elektrische haard het overwegen waard is voor jouw huis!

Voordeel 1: Milieuvriendelijke haard

In tegenstelling tot houtgestookte haarden, stoten elektrische haarden geen rook of andere verontreinigende stoffen uit in het milieu. Dit betekent geen nare luchtjes in huis of buiten en geen asresten om op te ruimen. Ze hebben ook geen natuurlijke hulpbronnen nodig, zoals hout, om te worden verbrand om goed te kunnen werken. Hierdoor zijn ze een geweldige manier om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen en toch te genieten van alle voordelen van een warme, uitnodigende ruimte. 

Voordeel 2: Eenvoudige installatie

Een haard installeren was nog nooit zo eenvoudig! Huiseigenaren die een vleugje warmte en verfijning aan hun woonruimte willen toevoegen, kunnen dit met een elektrische haard met minimale inspanning doen. Het installatiegemak van elektrische haarden maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor mensen die geen aanpassingen aan hun huis willen doen, zoals het aanleggen van een rookkanaal. Zo geniet je in een mum van tijd van de sfeer van je eigen elektrische haard!

Voordeel 3: Veiligheid

Als je kiest voor een elektrische openhaard, dan heb je een veilige haard in huis. Een elektrische haard heeft namelijk geen echt vuur, waardoor de haard zelf niet warm wordt. Kies je voor een elektrische haard met verwarmingsmodule? Dan zit deze aan de achterkant ingebouwd. Hierdoor lopen kinderhanden geen risico. Daarnaast stoot het geen gevaarlijke stoffen uit, zoals koolmonoxide, waardoor het nog veiliger is  

Geniet van de voordelen!

Ben je al overtuigd om een elektrische haard aan te schaffen? Dan is het nu tijd om te kijken naar het vermogen en welke stijl jouw elektrische haard moet zijn. Ga langs bij één van de showrooms van Haardenexpert in Apeldoorn of Rijssen of bezoek de website en doe online inspiratie op! De specialisten van Haardenexpert adviseren je graag over de mogelijkheden. Op die manier weet je zeker dat jij straks de haard van je dromen in huis hebt en kun je optimaal genieten van deze sfeervolle toevoeging!