Door deze life hack verwijder jij in een handomdraai kalkaanslag

Life Hacks door Maj

Een erg vervelend klusje: het verwijderen van kalkaanslag in de badkamer. Soms lijkt het een klus wat voor niets is geweest, omdat de kalkaanslag vaak binnen enkele dagen weer terug is en je dan weer opnieuw kunt beginnen. Daarom maken wij het schoonmaken iets makkelijker, want hiermee kan jij kalkaanslag een stuk sneller en makkelijker verwijderen.

De life hack tegen kalkaanslag

Geen urenlange boensessies meer, er is een ander wondermiddel ontdekt: bakpapier. Je leest het goed, bakpapier is dé life hack tegen kalkaanslag. Het enige wat je hoeft te doen is met een droog propje bakpapier over de kraan heen te vegen en hij sprankelt weer als nooit tevoren.

Kalkaanslag op glas

Toch werkt bakpapier wel het beste bij kalkaanslag op roestvrij staal, maar op je glazen douchedeuren is ook regelmatig kalkaanslag te zien. Dit kan je het makkelijkst verwijderen door een sopje te maken van azijn en lauwwarm water. Azijn zorgt er ook voor dat de aanslag minder snel terugkomt. Ga met een doekje doordrenkt in het sopje over de glazen deuren en laat het even intrekken. Daarna afspoelen met water en even droogmaken. Et voilà, je deuren zijn spik en span! Vergeet vooral ook niet om na elke douchebeurt even een raamwisser langs het glas te halen, zo blijft je douchedeur het langst mooi.

Nog een kleine tip, want zo zorg je ervoor dat je glazen altijd stralend de vaatwasser uitkomen zonder kalkaanslag. Ook heel handig om deze hacks even door te nemen voor een glanzende vaat.