Zó vies is jouw telefoonscherm

Lifestyle door Zora

Een mobiele telefoon bevat ongeveer 10 keer meer bacteriën dan een wc-bril. Bovendien bevatten negen op de tien mobiele telefoons een micro-organisme die mogelijk een ziekte verspreidt. Je kunt dus maar beter nu je smartphone tevoorschijn halen om hem schoon te maken!

Zo maak jij jouw telefoonscherm schoon

Pas op voor chemicaliën en doeken bij het schoonmaken van jouw telefoon

Je moet weten dat moderne smartphones speciale bescherming op hun schermen hebben. Het krijgt de naam oleofobe coating en dient om bijvoorbeeld vetten of oliën van je vingers af te weren. Zo blijft alles schoner.

Je moet er heel voorzichtig mee zijn, aangezien er enkele chemicaliën zijn die de dunne oleofobe laag kunnen aantasten en we zullen het tegenovergestelde effect bereiken. Vergeet schuursponsjes, handdoeken, keuken- en toiletpapier, vergeet ook schoonmaakmiddelen om ramen schoon te maken. Je zult je scherm beetje bij beetje verpesten.

Gebruik zeep, water of isopropylalcohol om jouw telefoonscherm te reinigen

Als je een bril hebt, zul je het volgende beter begrijpen. Hoewel er talloze producten op de markt zijn, zijn natuurlijke zeep en water uiteindelijk degene die de brillenglazen het beste achterlaten. Hetzelfde gebeurt met het scherm van onze mobiel.

Om het scherm van je smartphone schoon te maken en te desinfecteren zonder het te beschadigen, wordt het aangeraden om met behulp van een katoenen of vezeldoekje zoals die voor brillen, het scherm nat te maken met een beetje water en een flinke hoeveelheid zeep. Pas op voor de gaatjes!

Daarnaast raden fabrikanten aan om doekjes met 70% isopropylalcohol te gebruiken. Het zijn zachte doekjes en ze zijn zacht en pluisvrij, iets veiliger dan de bovenstaande oplossing. Sommige van deze doekjes zijn speciaal ontworpen om virussen en bacteriën te doden.