Schoenen in de wasmachine? Zo doe je dat

Life Hacks door Zora

Hoewel de wasmachine een apparaat is dat alleen gebruikt moet worden om kleding te wassen, zijn er veel mensen die ervoor kiezen om er ook hun schoenen in te doen, al moet je weten dat niet alle schoenen daarvoor geschikt zijn. Leer nu stap voor stap hoe je schoenen in de wasmachine wast, en op de juiste manier.

Kun je schoenen wassen in de wasmachine?

Is het mogelijk om schoenen in de wasmachine te doen? Het antwoord op de vraag is "ja"; Je kunt de schoenen in de wasmachine doen, maar je zult altijd op het label van de schoenen moeten kijken of de fabrikant adviseert of niet om ze in de wasmachine te wassen.

Als je de keuze hebt om de schoenen in de wasmachine te doen, moet je ook rekening houden met enkele zaken en de stappen volgen die we hieronder uitleggen.

Tips om schoenen te wassen in de wasmachine

  1. Verwijder indien mogelijk veters en inlegzolen. Zo voorkom je dat deze onderdelen los gaan zitten of in de knoop raken tijdens het wassen.
  2. Probeer vuil met een borstel te verwijderen. Laat alleen het vuil in de trommel dat u niet volledig van de schoenen kunt verwijderen, om het wassen zo veel mogelijk te vergemakkelijken.
  3.  Stop uw schoenen in een speciale zak voor het wassen van delicate kledingstukken.
  4. Kies een kort wasprogramma op een lage temperatuur zonder centrifugeren. Hoe minder tijd de schoenen in de wasmachine zitten, hoe minder tijd ze zullen worden blootgesteld aan mogelijke stoten of overtollig water, waardoor ze kunnen verslechteren.
  5. Laat de schoenen volledig drogen. Het liefste buiten in de zon.
  6. We raden aan om de veters bij je wasgoed te wassen, of als je het bij de schoenen wilt doen, doe ze dan bij voorkeur in een andere zak.
  7. Het is altijd beter om de zolen met de hand te wassen, zodat ze hun vorm niet verliezen.