Dit is wat je allemaal kan schoonmaken met vaatwastabletten

Life Hacks door Zora

Wist je dat vaatwastabletten nog andere heel praktische toepassingen kunnen hebben dan het wassen van jouw vaat? Ontdek alles wat je thuis met ze kunt schoonmaken, het is heel eenvoudig!

1. De airfryer schoonmaken met een vaatwastablet

De airfryer is een van de huishoudelijke apparaten die de laatste tijd enorm populair is. Je kan namelijk super veel lekkere gerechten klaarmaken met een heteluchtfriteuse en het is ook nog eens eenvoudig schoon te maken, met een vaatwastablet! Giet de airfryer bijna vol met heet water (90 graden), ongeveer driekwart vol. Stop het vaatwastablet vervolgens in het water en doe de airfryer gedurende 10 minuten aan. Wanneer het klaar is zul je zien dat jouw kleine heteluchtoven praktisch schoon is. Reinig het keukenapparaat nog even handmatig en klaar is kees.

2. Reinig de oven met een vaatwastablet

Het schoonmaken van de oven en het vet dat zich erin ophoopt, is een van de meest frustrerende uitdagingen. Met de vaatwastabletten wordt het vet zeer eenvoudig ontkalkt, doordat ze een grote ontkalkende en ontvettende werking hebben. Doe een tablet in een bakje met een beetje heet water zodat het oplost, maar niet te veel zodat het mengsel niet te vloeibaar wordt. Drenk de schoonmaakdoek erin en verwijder het opgehoopte vet met weinig moeite.

3. Maak de wasmachine schoon met vaatwastabletten

Je kunt de vaatwastabletten ook gebruiken om de wasmachine schoon te maken. Het is essentieel om de trommel van de wasmachine schoon te maken, zodat deze geen nare geurtjes opneemt en jij de levensduur verlengt. Om de wasmachine schoon te maken met een vaatwastablet, doe je er een in de trommel van de wasmachine en laat je een kort en heet wasprogramma draaien. Zo wordt het tablet opgelost in de trommel en wordt deze gedesinfecteerd. Vergeet jouw hele wasmachine niet zo nu en dan een grondige reiniging te geven!

4. Toilet schoonmaken met een vaatwastablet

De badkamer is een van de kamers in huis die het vaakst wordt schoongemaakt. Om je hierbij te helpen, kun je een vaatwastablet gebruiken om het toilet schoon te maken. Je hoeft de tablet alleen maar naar binnen te gooien en heet water toe te voegen, binnen enkele minuten is hij weer schoon!