DIY: de perfecte manicure bij je thuis

Beauty & Mode door Maj

Even geen zin (of geld) om naar de nagelsalon te gaan? Ga dan voor de perfecte manicure bij je thuis! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je thuis jezelf een ontspannende manicure kan geven zonder dat je de deur uit hoeft. Let's go!

1. reinigen en voorbereiden

Was eerst goed je handen voordat je aan de manicure begint. Reinig daarna alle nagels met een watje en nagellakremover, zodat je nagels helemaal schoon zijn. Zorg ervoor dat er geen pluisjes achterblijven op je nagels. Vervolgens kun je je nagels gaan vijlen in de gewenste vorm. Als laatste kan je heel voorzichtig een zacht bokkenpootje gebruiken om de huid terug in het nagelbed te duwen.

2. Basecoat

Om ervoor te zorgen dat je nagels gezond blijven en je nagellak langer blijft zitten, kan je een basecoat gebruiken. Breng een dun laagje aan op elke nagel en laat het twee minuten drogen voordat je verder gaat naar de volgende stap. Tip: kijk lekker een serie onder het drogen van je nagels!

3. Nagellak aanbrengen

Nu is het tijd om je nagels te lakken in de gewenste kleur. Breng eerst één laag aan, even laten drogen en breng nog een laag aan. Lak rustig en gelijkmatig en zorg ervoor dat er geen luchtbelletjes in de lak komen door overtollige lak op het kwastje te verwijderen.

4. Topcoat

Om de kleur te beschermen, kan je een laagje transparante topcoat aanbrengen. Je krijgt een mooie glans en het zorgt ervoor dat je nagellak langer mee gaat. Een echte must dus om je manicure af te maken en te beschermen!

5. Verzorgen

Als laatste stap is het belangrijk om je nagels en handen te verzorgen. Vergeet natuurlijk niet om je nagels eerst goed te laten drogen, anders is al het werk voor niets geweest. Gebruik na het drogen een voedende handcrème en een nagelserum of olie om je nagelriemen te verzorgen. Laat dit lekker even intrekken en je nagels straler weer als nooit te voren!